Δίκη Χρυσής Αυγής: Ολοκληρώθηκε η απολογία Πατέλη, αύριο αναμένεται αυτή του Ρουπακιά

Όλη ευθύνη κατά τον Πατέλη για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, βαραίνει τον Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίο έχει ήδη ομολογήσει την πράξη. Κανείς άλλος δεν του φταίει, παρά μόνο το ξερό του το κεφάλι και το οξύθυμον του χαρακτήρος του.

Με την απολογία του Πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής Γιώργου Πατέλη, συνεχίστηκε σήμερα στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, η ιστορική δίκη της νεοναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης.

Να υπενθυμίσουμε πως ο προαναφερθείς κατηγορούμενος είχε κριθεί προφυλακιστέος στο παρελθόν, με ομόφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέως, με την κατηγορία της συνέργειας στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ ήταν ήδη προσωρινά κρατούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Αρχείο με φωτογραφίες του Γιώργου Πατέλη, είχε εντοπίσει η Αντιρομοκρατική στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του Νίκου Μιχαλολιάκου, γεγονός που αποδείκνυε την σχέση των δύο ανδρών, την οποία με κατηγορηματικό τρόπο είχε αρνηθεί ο Μιχαλολιάκος, παρά τις αμέτρητες δικές του κλήσεις προς το σπίτι του Πατέλη, που έφερε στο φως η άρση του απορρήτου.

Είναι ο άνθρωπος που όπως προέκυψε, από την προδικασία αλλά και κατά την διάρκεια της αποδεικτικής διαδικασίας, που έδωσε την εντολή στέλνοντας ένα ομαδικό sms στα μέλη της οργάνωσης στη Νίκαια, προκειμένου να συγκροτηθεί το τάγμα εφόδου με σκοπό την δολοφονική επίθεση κατά του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.

Το μήνυμα έγραφε τα εξής: ” Όλοι τώρα τοπική, όσοι είστε κοντά, δεν θα περιμένουμε μακρινούς τώρα”. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος σήμερα κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στην δολοφονία, ισχυρίστηκε πως το κάλεσμα των μελών αφορούσε σε μοίρασμα φυλλαδίων για μια ομιλία του αρχηγού της οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου, που θα λάμβανε χώρα τις επόμενες μέρες και καμία σχέση δεν είχε με το συμβάν στο Κοράλλι.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δολοφονία και κάλεσμα για φυλλάδια ήταν απλώς δύο γεγονότα, που έτυχε να συμβούν την ίδια νύχτα και την ίδια ώρα. Ε, εντάξει θα σας πούμε εμείς, κατηγορούμενος είναι, καθήκον αληθείας δεν έχει.

Σε ερώτηση της έδρας σχετικά με τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας Φύσσα, ο Πατέλης είπε πως ο Γιώργος Ρουπακιάς δεν ήταν τίποτα άλλο, παρά ένας ενεργός  υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, τον οποίο μάλιστα ο ίδιος είχε στείλει να παραλάβει φυλλάδια το βράδυ της δολοφονίας. Αυτός του ο ισχυρισμός, ο οποίος εικάζουμε έχει σκοπό να δικαιολογήσει την μεταξύ τους οικειότητα και τις συνομιλίες- ο Ρουπακιάς καλεί τον Πατέλη μετά τη δολοφονία και ζητά την βοήθειά του- δεν είχε ξανακουστεί ή διαβαστεί στο δικαστήριο.

Ο Πατέλης όταν ρωτήθηκε από τον εισαγγελέα, γιατί δεν έχει αναφερθεί ποτέ ξανά η παραπάνω πληροφορία απάντησε : «Τι να σας πω; Εγώ σήμερα απολογούμαι. Του είπα να τα πάει στο περιβολάκι και να τα δώσει στον Καζατζόγλου να τα παραλάβει(εννοεί τα φυλλάδια). Εγώ θα έστελνα μήνυμα να έρθει ο κόσμος να τα παραλάβει. Εδώ έχουμε δυο πράγματα. Ένα μήνυμα που έχω στείλει εγώ για τα κρικάκια κι ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Άγγος στο Κοράλι. Έχουν πάρει ένα μήνυμα και το έχουν κάνει σημαία. Με έχουν χλευάσει. Λένε ότι έδωσα εντολή για τέτοιο πράγμα. Πάνε να μου βγάλουν ηθική αυτουργία. Μας πέταξε σε μια φυλακή δυο χρόνια για κάτι που δεν έχουμε κάνει. Εκτός από το Ρουπακιά, οι υπόλοιποι δεν έχουμε σχέση. Έχουν πειράξει και το μήνυμα που έστειλα. Έχω παιδί. Κανείς δεν ήθελε να πεθάνει ο Φύσσας. Κανείς δεν είχε το δικαίωμα. Και στον ίδιο το Ρουπακιά είπα κόψε το λαιμό σου με αυτό που έκανες. Η συνείδηση μου είναι πολύ καθαρή. Δεν έβαλα ποτέ κανέναν να σκοτώσει».
Όλη ευθύνη κατά τον Πατέλη για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, βαραίνει τον Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίο έχει ήδη ομολογήσει την πράξη. Κανείς άλλος δεν του φταίει, παρά μόνο το ξερό του το κεφάλι και το οξύθυμον του χαρακτήρος του. “Όπως τα ‘κανες, φα’τα”, του είπε ο Πατέλης, όταν εκείνος ζήτησε νομική βοήθεια από την οργάνωση.
Δεν μας εκπλήσσει η στάση και αυτού του κατηγορούμενου, είναι ακριβώς ίδια με εκείνη που κρατούν όλοι, δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω, δεν ήμουν εκεί. Κάποιος βέβαια πρέπει να ήταν εκεί, δεν μπορεί να ήταν όλοι απόντες.
Ενώ ο Γιώργος Ρουπακιάς βγήκε κανονικά στη σέντρα από τον ομοϊδεάτη του σήμερα, αντιθέτως ο τελευταίος ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει ενώπιον του δικαστηρίου μια συγγνώμη από τον Γιάννη Λαγό. Κατέθεσε χαρακτηριστικά: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον Λαγό. Πολλές φορές έστελνα μηνύματα στην τοπική για να φέρω κόσμο στα γραφεία και δεν υπήρχε ανταπόκριση. Μια φορά έστειλα “εντολή Λαγού, όλοι στα γραφεία” και υπήρξε ανταπόκριση. Από τότε το έκανα από μόνος μου, ήταν λάθος μου και το αναγνωρίζω, ζητάω συγγνώμη μέσω του δικαστηρίου σας στον Λαγό».
Κατά τον Πατέλη, οι φωτογραφίες που τον δείχνουν να χαιρετά ναζιστικά, δεν αποδεικνύουν κανέναν θαυμασμό προς το Χίτλερ, αλλά χαιρετά όπως ο Μεταξάς(!). Τα συμπεράσματα δικά σας και φυσικά της έδρας.
Αύριο στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Εφετείου Αθηνών, απολογείται ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς και προβλέπεται να είναι μια μέρα κατά  την οποία η οικογένεια Φύσσα και οι φίλοι του Παύλου, που θα είναι παρόντες, θα χρειαστούν τον κόσμο δίπλα τους.
Με την ταυτότητά σας, από την ειδικά διαμορφωμένη είσοδο στην Αλεξάνδρας, χωρίς καμία δυσκολία και θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε από κοντά, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες – αν όχι την πιο ενδιαφέρουσα- δίκη.
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: