Διάκος και Λασκαρίνα – Ο Πάνος Ζάχαρης “ζωγραφίζει” για το διορισμό της Γιάννας Αγγελοπούλου στην Επιτροπή Εορτασμού για το 1821

Το εορταστικό κλίμα ήδη έχει συνεπάρει τους Έλληνες απ’ άκρου εις άκρον, με το brainstorming για την επιτυχία των εκδηλώσεων να έχει ήδη ξεκινήσει.

Η δεκαετία του ’90 επιστρέφει εν είδει μέρας της μαρμότας στην ελληνική πραγματικότητα και δη στις χειρότερες μάλλον εκδοχές της ως επί το πλείστον. Πρώτα η αναβίωση της εθνικιστικής υστερίας με το Μακεδονικό, μετά το ξαναζωντάνεμα τηλεοπτικών επιτυχιών της εποχής, όπως το “Ρουκ Ζουκ” και προσεχώς το σίκουελ του “Λόγω Τιμής”, κάτι η σταδιακή νεκρανάσταση του παλιού δικομματισμού, ήρθε τώρα και ο διορισμός της Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη στην Επιτροπή Εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση να μας μεταφέρει γλυκά καμιά 20ετία και βάλε πίσω. Σε εκείνο το γλυκό Αύγουστο του 1997, όταν η πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων χανόταν στις αγκαλιές των υπόλοιπων μελών της Επιτροπής, του Δημήτρη Αβραμόπουλου, του ΓΑΠ που τότε ήταν απλά γνωστός ως Γιώργος Παπανδρέου και του Γιάννη Σγουρού.

Πηγή: Luben

Αυτές τις υπέροχες στιγμές εθνικής ενότητας φιλοδοξεί να αναβιώσει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με το διορισμό της πρωθιέρειας των Ολυμπιακών του 2004 ως πρόεδρος μιας επιτροπής που θα κατακλύσει όλη την Ελλάδα, αλλά και πόλεις του εξωτερικού λέει, με τόσο τσαρούχι και φουστανέλλα που έχει να δει ο τόπος από τότε που ήταν της μόδας οι ασπρόμαυρες ταινίες με τη Γκόλφω και τον Γκέκα. Δείχνοντας για άλλη μια φορά τη μεγαθυμία του, ο πρωθυπουργός παραμέρισε το μακροχρόνιο ειδύλλιο της Γιάννας Αγγελοπούλου με το ΣΥΡΙΖΑ, που εξάλλου είχε αρχίσει να χαλάει τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύοντας την προσήλωσή του στην αξιοκρατία και την αριστεία, πάνω από παρατάξεις.

Το εορταστικό κλίμα ήδη έχει συνεπάρει τους Έλληνες απ’ άκρου εις άκρον, με το brainstorming για την επιτυχία των εκδηλώσεων να έχει ήδη ξεκινήσει. Τη δική του πρόταση κατέθεσε ήδη ο Πάνος Ζάχαρης, προτείνοντας τις καταλληλότερες κατά τη γνώμη μας, μασκότ για τους εορτασμούς, Ο Φοίβος και η Αθηνά, που τόσο μας συγκίνησαν το 2004, μετονομάζονται και τροποποιούνται ελαφρώς για την περίσταση, συνταιριάζοντας απόλυτα την προσωπικότητα της προέδρου της Επιτροπής με το μήνυμα της εθνικής παλιγγενεσίας:

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: