Διαδηλώσεις με το… τετραγωνικό θέλει ο Κώστας Μπακογιάννης

Την ξαναζεσταμένη ιδέα του περιορισμού των διαδηλώσεων ανάλογα με το πλήθος των συμμετεχόντων επαναφέρει ο “φέρελπις” υποψήφιος για το Δήμο Αθηναίων.

Πιο ελπιδοφόρος από ποτέ ο υποψήφιος της ΝΔ για το δήμο Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μετά την ξενάγηση στον Άγιο Παντελεήμονα συνοδεία γνωστών χρυσαύγουλων της γειτονιάς, ρίχνει νέες, φρέσκιες προτάσεις στο τραπέζι, για περιορισμό των τρισκατάρατων διαδηλώσεων στο κέντρο της πόλης.

Το φρέσκιες είναι βέβαια σχήμα λόγο από κάθε άποψη, όχι μόνο ιδεολογική, αλλά και κσε ό,τι αφορά την πρωτοτυπία της. Ουσιαστικά ο Μπακογιάννης επαναφέρει μια παλιότερη πρόταση του Καμίνη για περιορισμό των διαδηλώσεων σε μία λωρίδα, άδεια για την πραγματοποίησή τους από το δήμο (ο Καμίνης ήθελε και έγγραφη ενημέρωση της αστυνομίας τουλάχιστον μια μέρα πριν) και την ευθύνη στο φορέα της για «ειρηνική διεξαγωγή της». Η «συμβολή» του νέου πουλέν της ΝΔ είναι στα σημεία, στην κατεύθυνση της παραπέρα αντιδραστικοποίησης αυτού του πλαισίου, που τελικώς ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Έτσι, ο υποψήφιος δήμαρχος ζητά οι διοργανωτές να έχουν «την πλήρη ευθύνη για τις ζημιές που θα προκληθούν», ενώ προτείνει να ισχύσει η αρχή της αναλογικότητας, δηλαδή ανάλογα με το πλήθος να κλείνει ένα πεζοδρόμιο, μια λωρίδα ή όλος ό δρόμος. Αριθμητική νόρμα δεν πρότεινε ακόμα ο Μπακογιάννης, θα μπορούσε όμως να ζητήσει τη βοήθεια των ειδικών στην καταμέτρηση κεφαλών ανά τετραγωνικό των Ελληνικών Hoaxes, που εφάρμοσαν με μεγάλη επιτυχία την παγκόσμια πατέντα τους στα μακεδονομαχικά συλλαλητήρια στις αρχές της χρονιάς.

Το μόνο βέβαιο είναι πως οι εργαζόμενοι και το λαϊκό κίνημα συνολικά θα ρίξει στα βράχια και αυτή την απόπειρα περιορισμού ενός από τα θεμελιωδέστερα δικαιώματά του. Το κέντρο και τη χριστουγεννιάτικη αγορά – για την οποία οδύρεται στο σχετικό βιντεάκι ο υποψήφιος – δεν τη νεκρώνουν οι διεκδικήσεις του λαού, αλλά η φτώχεια που επιφέρουν οι πολιτικές που τόσο ο Σύριζα, όσο και το κόμμα του Μπακογιάννη υπηρέτησαν, υπηρετούν και συνεχίσουν να υπηρετούν απαρέγκλιτα, πολλώ δε μάλλον αν επαληθευτούν κάποια στιγμή στο μέλλον ακόμα και συγκυβερνητικά σενάρια με πρωταγωνιστή τον “μετριοπαθή” απερχόμενο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: