“Δεν υπάρχει θάνατος για εμάς” – Πλήθος κόσμου τραγουδά στη μνήμη της απεργού πείνας Ebru Timtik (VIDEO)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζεται σήμερα στις 19.00 έξω από την Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Με παλμό, μαζικότητα και πάθος, πλήθος κόσμου στην Τουρκία έστειλε το δικό του μήνυμα, μετά την είδηση του θανάτου της δικηγόρου κι απεργού πείνας Ebru Timtik, χθες Πέμπτη, Περιμένοντας έξω από την ιατροδικαστική υπηρεσία, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να τραγουδούν “Bize ölüm yok”, δηλαδή “δεν υπάρχει θάνατος για εμάς”.

Η Ebru Timtik, μέλος του Νομικού Γραφείου, ξεψύχησε χθες μετά από 238 μέρες απεργίας πείνας, φυλακισμένη από το τουρκικό κράτος και την κυβέρνηση Ερντογάν. Βασικό αίτημα της ίδιας και των συντρόφων της ήταν η διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης.

H ίδια καταδικάστηκε μαζί με συναδέλφους της ως τρομοκράτης, καθώς υπερασπίστηκε ως δικηγόρος την οικογένεια του Berkin Elvan και της Dilek Doğan, που δολοφονήθηκαν από την Τουρκική αστυνομία, του Hasan Ferit, που δολοφονήθηκε από μαφιόζους, αγωνιζόμενος ενάντια στα ναρκωτικά, τους 301 εργάτες που δολοφονήθηκαν σε εργοδοτικό έγκλημα στα ορυχεία Soma, τους απολυμένους για πολιτικούς λόγους εκπαιδευτικούς,  Nuriye Gülmen και Semih Özakça και πολλούς άλλους ακόμα.
Η απεργία πείνας συνεχίζεται για 207η ημέρα από το δικηγόρο του λαού,  Aytaç Ünsal, για 207 μέρες και τους πολιτικούς κρατούμενους Didem Akman και Özgür Karakaya, εδώ και 191 μέρες. Η κατάσταση της υγείας του Αytaç χειροτερεύει, καθώς είναι δεσμώτης στο νοσοκομείο, υπό απειλή αναγκαστικής σίτισης, σωματικών και ψυχολογικών βασανιστηρίων. .
Στη χώρα μας για σήμερα η Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν διοργανώνει σήμερα συγκέντρωση στις 19.00 στην Τουρκική Πρεσβεία και στις 19.30 στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: