Δεν υπάρχει πάτος! – Η Τατιάνα και το σινάφι της λένε πως φταίει ο Ιάσονας που έτρεχε…

Η Τατιάνα και το σινάφι της αφήνουν “αθώα ερωτήματα” για το παιδί που “πάει σφαίρα” και “πέφτει πάνω στο υπηρεσιακό όχημα”. Το ζήτημα όμως είναι γιατί δείχνουν τέτοιο ζήλο και ποιον προσπαθούν να “προστατέψουν”.

Το βίντεο με το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή του 23χρονου Ιάσονα διέρρευσε χτες και άρχισε να παίζει παντού, ενώ παράλληλα ακούγονται τα λόγια -ενός τροχαίου πιθανότατα- να λέει “κανένας δικός μας δεν εμπλέκεται” -και αυτός είναι ο μόνος λόγος που το βάζουμε κι εμείς, συνιστώντας σας να το ακούσετε, χωρίς να βλέπετε την οθόνη.

Δεδομένης της δίψας των ΜΜΕ για τέτοια θέματα, είναι απορίας άξιο πώς άργησαν τόσο πολύ να βγει και να παίξει η εικόνα από το τραγικό δυστύχημα, που έγινε στο καλύτερα φυλασσόμενο σημείο της χώρας -γεμάτο τροχαίους και κάμερες. Σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι μάλλον το λιγότερο, μπροστά σε όσα ακολούθησαν.

Από το πρωί ξεκίνησε μια βρόμικη επιχείρηση με δημοσιογραφικά υπονοούμενα και σχόλια στο διαδίκτυο, που διαδέχτηκε τη βρόμικη απόπειρα συγκάλυψης του δυστυχήματος, και προσπαθούσε να δείξει πως ο 23χρονος Ιάσονας έχει και αυτός ευθύνη -ή ένα μικρό μερίδιο- για το δυστύχημα, μολονότι δεν παραβίασε κανέναν κανόνα του ΚΟΚ, επειδή είχε αναπτύξει κάποια ταχύτητα!

Και αυτή που βρέθηκε να δώσει σαφή μορφή σε όλα αυτά, δεν ήταν άλλη από έναν άνθρωπο ειδικών αποστολών, με αντίστοιχο παρελθόν, κατάλληλο για τις πιο βρόμικες δουλειές.

Την Τατιάνα Στεφανίδου!

https://twitter.com/trash_me_baby/status/1372866387270586407

Η Στεφανίδου αφήνει “αθώα ερωτήματα” για την… ταχύτητα του βίντεο (;!), μοιράζεται μαζί μας τις “δεύτερες σκέψεις της”, εξηγεί πως το παιδί πέφτει πάνω στο υπηρεσιακό όχημα με τρομερή ταχύτητα, χωρίς να σταματήσει (!) και θέτει εκ νέου το ζήτημα για την ταχύτητα του βίντεο, αφήνοντας απλώς ερωτήματα για το όχημα που στρίβει πολύ αργά και το παιδί που “πάει σφαίρα”…

Είναι σαφές πως και η ίδια έχει “δεύτερες σκέψεις…” για τη δουλειά που ανέλαβε να κάνει και έτσι σε αρκετά σημεία μας μιλά για την ταχύτητα του βίντεο -sic-, ενώ είναι σαφές πως υπονοεί την ταχύτητα της μηχανής και ρίχνει εμμέσως πλην σαφώς -κάθε άλλο παρά ως ερώτημα- την ευθύνη στο ίδιο το θύμα, που δε σταμάτησε καν. Και δεν ντρέπεται καθόλου για αυτό…

Η Στεφανίδου καταφέρνει να ξύσει τον πάτο του βαρελιού, ξεπερνώντας και το ξέπλυμα στον Λιγνάδη, ξεσηκώνοντας δικαιολογημένα την αγανάκτηση του κόσμου και μαζικές αντιδράσεις στα social media. Κι είναι περιττό να συγκρίνει κανείς τη δική τους στάση, με το ήθος και τη μεγαλοψυχία της οικογένειας του Ιάσονα, που δώρισε τα όργανα του παιδιού και κράτησε μια πολύ αξιοπρεπή στάση αυτό το διάστημα.

Την ίδια στιγμή, πάντως, τίθεται το κρίσιμο ερώτημα για ποιον λόγο δείχνουν τέτοιο υπερβάλλοντα ζήλο τα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια του συστήματος για ένα τροχαίο δυστύχημα -που αναδείχθηκε σε μείζον πολιτικό θέμα, εξαιτίας της οργανωμένης επιχείρησης συγκάλυψής του από τους ίδιους.

Ίσως η εξήγηση να βρίσκεται στην ανάρτηση-τιτίβισμα που ακολουθεί.

Επαναλαμβάνουμε, τονίζουμε και ξεκαθαρίζουμε. Το τροχαίο από μόνο του, αυτό καθαυτό, δεν είναι πολιτικό ζήτημα. Αλλά η οργανωμένη, επίμονη προσπάθεια συγκάλυψής του σαφώς και είναι. Και ίσως αυτό ακριβώς -ο συνεπιβάτης του οχήματος, που δε φέρνει την παραμικρή ευθύνη για το τροχαίο, αλλά για τον “επικοινωνιακό” χειρισμό του ζηήματος- να είναι το κλειδί της εξήγησης.

Αφήνουμε κι εμείς ερωτήματα, όπως θα έλεγε και μια έμπειρη δημοσιογράφος…

 

Οδηγώ αποκλειστικά μηχανή εδώ και μια δεκαετία, μάλιστα σε αστικό περιβάλλον. Έχω δει, έχω κάνει και μου έχουν κάνει…

Δημοσιεύτηκε από Chris Arapoglou στις Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: