“Δεν τους βάζατε τη μάνικα στον κ…” – Ρατσιστικός βόρβορος κατά των μεταναστών στη Μόρια από τον αντιδήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Άμεση ήταν η αντίδραση από τη Λαϊκή Συσπείρωση Ελληνικού Αργυρούπολης, ζητώντας από το δήμαρχο να αποπέμψει άμεσα το φασιστοειδές από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε έναν αδιανόητο, ναζιστικής κοπής οχετό εναντίον προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια, επιδόθηκε ο αντιδήμαρχος του Ελληνικού – Αργυρούπολης Πέτρος Ξηνταβελώνης. Ο τοπικός άρχοντας, χρησιμοποιώντας αχαρακτήριστες εκφράσεις, εγκάλεσε με ανάρτησή του στα ΜΚΔ την πυροσβεστική, που δεν άφησε να καούν ζωντανοί οι άνθρωποι μέσα στις φωτιές του κολαστηρίου λίγο διάστημα΅. Συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος εξανέστη επειδή:

“δε τους βαζατε τη μανικα στο κ… π πηγατε να τους σβησετε τη φωτια…….τη καταντια ρε π….. μου. εχουμε ισωπεδωθει,σαν λαος….τελος…πληρωνε μ….. ελληνα φορους………..”

Με βάση τα λεγόμενα αυτού του οπαδού γενοκτονικών πρακτικών, η μη κατάντια προφανώς θα ισοδυναμούσε με κάτι σαν τους φούρνους του Άουσβιτς.

Άμεση ήταν η Λαϊκή Συσπείρωση Ελληνικού Αργυρούπολης, ζητώντας από το δήμαρχο να αποπέμψει άμεσα το φασιστοειδές από το Δημοτικό Συμβούλιο:

«Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Ελληνικού – Αργυρούπολης καταγγέλλει και καταδικάζει τη ρατσιστική, υβριστική ανάρτηση του αντιδημάρχου Π. Ξηνταβελώνη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή τα γεγονότα στη Μόρια.

Είναι απαράδεκτο η τραγωδία που βιώνουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη Μόρια, ανάμεσά τους και χιλιάδες παιδιά, να γίνεται ευκαιρία ώστε να καλλιεργείται το ξενοφοβικό και ρατσιστικό μίσος.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση και να καταδικάσει τη συγκεκριμένη εμετική και απάνθρωπη ανάρτηση του αντιδημάρχου.

Καλούμε επίσης τον δήμαρχο να αποπέμψει τον Π. Ξηνταβελώνη από τη θέση του αντιδημάρχου. Τέτοια φασιστοειδή δεν έχουν θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Τα εκατομμύρια των ξεριζωμένων, που κάθε χρόνο προστίθενται στον τραγικό αριθμό των προσφύγων και εσωτερικά εκτοπισμένων παγκόσμια, είναι η ζωντανή απόδειξη της βαρβαρότητας του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες για την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Λέσβο για τους χιλιάδες πρόσφυγες και τους κατοίκους. Με την πολιτική της και με πάγιο στόχο να δημιουργήσει κλειστό hot spot, επέτρεψε να δημιουργηθούν καταστάσεις ανθρωπιστικών – υγειονομικών κινδύνων κι έστρωσε το έδαφος για γεγονότα που ευνοούν την περαιτέρω εφαρμογή των αντιδραστικών σχεδιασμών της ΕΕ, για μετατροπή των νησιών του Αιγαίου σε μόνιμα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών με τη δημιουργία και των κλειστών ΚΥΤ. Βαρύτατες ευθύνες επίσης έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ που πρωτοστάτησε στη δημιουργία τέτοιων κολαστηρίων όπως της Μόριας.

Απαιτούμε:

  • Να κλείσει τώρα οριστικά το ΚΥΤ της Μόριας, να μην ανοίξει άλλο στη Λέσβο ή στα άλλα νησιά.

  • Να οργανωθεί άμεσα η μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προς την ηπειρωτική χώρα, σε ανθρώπινες συνθήκες για την προσωρινή φιλοξενία, έως ότου τους δοθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγραφα για να φτάσουν στους τελικούς προορισμούς τους, με ιδιαίτερη μέριμνα για οικογένειες με μικρά παιδιά και ασυνόδευτα ανήλικα».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: