Δεν ξεχνάμε το Ζακ

Σε λίγες μέρες ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία του ακτιβιστή καλλιτέχνη Ζακ Κωστόπουλου/Zackie και το κίνημα οφείλει να είναι πάλι δυνατο απέναντι στον “φασισμό της καθημερινότητας”

Δύο χρόνια και κάτι από την άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου και οι δράστες όχι μόνο κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά δεν διστάζουν να προβαίνουν σε προκλητικές δηλώσεις, ακόμη και σε απειλές κάτα δημοσιογράφων και φίλων του δολοφονηθέντος, μέσω διαδικτύου.

Στις 21 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία της δίκης, μετά από επίμονες προσπάθειες και σκληρή δουλειά από πλευράς Πολιτικής Αγωγής, η οποία και ήρθε αντιμέτωπη με την ολιγωρία των αρχών.

Αυτές τις μέρες το αντιφασιστικό κίνημα επέδειξε ισχυρά αντανακλαστικά και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, με τρόπο που ούτε το ίδιο δεν περίμενε. Σκοπός δεν είναι η επιρροή μιας δικαστικής απόφασης, όπως λανθασμένα νομίζουν κάποιοι, αλλά η δυναμική παρουσία του κόσμου που ζητά δικαίωση, όχι μόνο για το θύμα, αλλά για τον ίδιο του τον εαυτό, για ολόκληρη την κοινωνία.

Αναμένουμε λοιπόν δυναμική παρουσία και σε αυτή τη δίκη, δίπλα στην οικογένεια του Ζακ, δίπλα στους φίλους του, δίπλα στην Πολιτική Αγωγή.

Εμείς θα είμαστε εκεί να σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: