Δεν έκανε το θαύμα του ο Άγιος Μακεδόνιος… – Τη μέρα της γιορτής του (μεγάλη η χάρη του) πούλησαν οι προδότες της Μακεδονία μας…

Την Πέμπτη 24 Γενάρη που ήταν να ψηφιστεί η “Αντιμακεδονική συμφωνία των Πρεσπών”, η εκκλησία μας τιμούσε τη χάρη… του Άγιου Μακεδόνιου. Επειδή τελικά αποφεύχθηκε η ψήφιση της συμφωνίας στις 24, αλλά έγινε στις 25, έχει ξεσπάσει διχογνωμία στο εκκλησίασμα: Το έκανε ο Τσίπρας για να μην προσβληθεί η μνήμη του Αγίου; Ή ο Άγιος έκανε ένα θαύμα κι άλλαξε η μέρα ψήφισης;

Δεν είναι αστείο. Την Πέμπτη 24 Γενάρη που ήταν να ψηφιστεί η “Αντιμακεδονική συμφωνία των Πρεσπών”, η εκκλησία μας τιμούσε τη χάρη… άκουσον άκουσον… του Άγιου Μακεδόνιου. (Ο όσιος αυτός ονομαζόταν και Γουβάς – γούβα θα πεί λάκκος – γιατί ζούσε σε λάκκους και κριθοφάγος γιατί έτρωγε κριθάρι. Τόπε κι ο Θεοδώρητος).

Επειδή τελικά αποφεύχθηκε η ψήφιση της συμφωνίας στις 24, αλλά έγινε στις 25, έχει ξεσπάσει διχογνωμία στο εκκλησίασμα:
Το έκανε ο Τσίπρας για να μην προσβληθεί η μνήμη του Αγίου; (Μάλλον οι επανειλημμένες συναντήσεις του με τον αρχιεπίσκοπο έπιασαν τόπο).
Ή ο Άγιος έκανε ένα θαύμα κι άλλαξε η μέρα ψήφισης; (Τελικά η χάρη αυτού του Αγίου μάλλον είναι μικρή).


Άλλες λεπτομέρειες της δράσης του είναι ότι “κάποτε ἔφεραν στον Ὅσιο μία γυναίκα, ἡ ὁποία ἀπό ἐνέργεια τοῦ διαβόλου, ἔτρωγε πολύ φαγητό καί τόν παρακάλεσαν νά τήν κάνει καλά. Ὁ Ὅσιος σπλαχνίσθηκε τήν κοπέλα καί ἀφοῦ προσευχήθηκε στόν Θεό, ἔβαλε τό δεξί του χέρι στό νερό καί ἔκανε τό σημεῖο τοῦ Σταυροῦ. Ὅταν ἡ κοπέλα ἤπιε ἀπό τό νερό αὐτό, ἔγινε ἀμέσως καλά”. Δηλαδή αν καταλάβαμε καλά την θεράπευσε κι έκοψε το φαγητό. (Μάλλον έπρεπε να ανακυρηχθεί άγιος με χόμπυ τη διαιτολογία).


Πηγή: Ορθοδοξία-Ελληνισμός

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: