Δεν είναι χρυσαυγίτης, αλλά… – Ο Λαγός ζητάει να αλλάξει όνομα η Λεωφόρος Στάλινγκραντ στις Βρυξέλλες!

Ο νεοναζί υπόδικος γίνεται λαγός του αντικομμουνισμού της ΕΕ και ζητάει να γκρεμιστεί οποιοδήποτε μνημείο παραπέμπει στο σοσιαλισμό.

Όπως διαβάζουμε στο Reader, ο υπόδικος Χρυσαυγίτης –και πλέον… ανεξάρτητος– ευρωβουλευτής, αποφάσισε να συνεχίσει τις βαρύνουσες παρεμβάσεις του και εκτός της χώρας, προτείνοντας στο Ευρωκοινοβούλιο τη μετονομασία της Λεωφόρου Στάλινγκραντ των Βρυξελλών, που παραπέμπει στην μάχη που σηματοδότησε την αρχή της ήττας της ναζιστικής Γερμανίας, αλλά συνάμα και το γκρέμισμα οποιουδήποτε μνημείου εντός ΕΕ που παραπέμπει στον σοσιαλισμό που γνωρίσαμε στον εικοστό αιώνα.

Συγκεκριμένα η πρόταση του Λαγού έχει ως εξής:

«Στις 18 Σεπτεμβρίου 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε ψήφισμα (Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τη σημασία της ευρωπαϊκής μνήμης για το μέλλον της Ευρώπης -2019-2819 (RSP)) το οποίο εξισώνει το ναζισμό και τον κομμουνισμό βασισμένο στις μαζικές ανθρωποκτονίες, τις γενοκτονίες και τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τα δύο αυτά καθεστώτα. Εντούτοις, στο κέντρο των Βρυξελλών, της de facto πρωτεύουσας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπάρχει μία κεντρική λεωφόρος που αποκαλείται Λεωφόρος Στάλινγκραντ, θυμίζοντας σε όλους την πόλη που ονομάστηκε προς τιμήν ενός αδίστακτου δικτάτορα ο οποίος διέπραξε ειδεχθή εγκλήματα εις βάρος της ανθρωπότητας. Κατά συνέπεια, θα έπρεπε άμεσα να μετονομαστεί σύμφωνα με αυτό το ψήφισμα.

– Δεδομένου του ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποστρέφεται την ιδεολογία και τα εγκλήματα του Στάλιν, πως ανέχεται την ύπαρξη μιας λεωφόρου στις Βρυξέλλες με ονομασία που προέρχεται από εκείνον;

– Σύμφωνα με το ως άνω ψήφισμα, πότε θα μετονομαστεί αυτή η οδός ή θα γκρεμιστούν άλλα μνημεία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θυμίζουν τον κομμουνισμό;»

Προφανώς η πρόταση του Λαγού δεν έρχεται στο κενό, καθώς έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά το αντικομμουνιστικό ψήφισμα που πέρασε στο Ευρωκοινοβούλιο, με την εξίσωση ναζισμού και κομμουνισμού.

Προφανώς και ο νεοναζί, μολονότι δε φαίνεται συνεπής προς τη δική του ιδεολογία, νιώθει σαν το σπίτι του στις Βρυξέλλες και βρίσκει ένα σωρό πατήματα, για να χύσει το δικό του αντικομμουνιστικό δηλητήριο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: