Δεν είναι αυτό που νομίζετε, αλλά μπορεί να γίνει!

Εικόνα από τα προσεχώς της αστ(υνομ)ικής μας δημοκρατίας…

Όχι, δε ζητάνε χαρτιά από το παιδί, ούτε είναι εκεί για να ελέγξουν την εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας στα σχολεία -σε ό,τι αφορά δηλαδή την ατομική ευθύνη μαθητών και εκπαιδευτικών, γιατί η κρατική ευθύνη είναι διαρκώς απούσα και δεν μπορεί να ελεγχθεί.

Είναι εκεί, με τις στολές τους, για να ενημερώσουν τα παιδιά σχετικά με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Με άλλα λόγια, “δεν είναι αυτό που νομίζετε”. Μπορεί εύκολα να γίνει όμως, αρκεί να συνηθίσουμε την εικόνα και να μη μας κάνει εντύπωση, να μη μας ξενίζει.

Τα σχόλια στα social media ποικίλλουν σχετικά με τις προεκτάσεις της εικόνας, ενώ ο προφανής συνειρμός είναι πως τώρα που φαίνεται να κολλά η παρουσία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στις σχολές, αρχίζει πιλοτικά η εφαρμογή του μέτρου στις μικρότερες ηλικίες-βαθμίδες, για να εμπεδώνουν τα παιδιά εξ απαλών ονύχων το δόγμα “νόμος και τάξη”.

Εξάλλου, κάπως πρέπει να αξιοποιηθούν οι χιλιάδες αστυνομικοί -που προσφάτως στάλθηκαν ως πλήρως αναρμόδιοι στα πύρινα μέτωπα. Σε τελική ανάλυση όποιος δεν έχει κάνει κάποια σκανταλιά, δεν έκλεψε τη γόμα του διπλανού και δεν αντέγραψε στην ορθογραφία, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα…

Σαν εικόνα από τα προσεχώς της αστ-υνομ-ικής μας δημοκρατίας…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: