Δείξε μου το φίλο σου – Σέλφι με Γουαϊδό έβγαλε ο Μητσοτάκης

Το μόνο που έλειπε από την επίσκεψη ήταν η παρουσία του Αδώνιδος Γεωργιάδη, ο οποίος θα μπορούσε να προμηθεύσει τον Γουαϊδό με ρολά χαρτιού υγείας.

Ο καλός ο φίλος στην ανάγκη φαίνεται, λέει η γνωστή ρήση κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να το αποδείξει, δίνοντας ενθάρρυνση στο Χουάν Γουαϊδό τώρα που το χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Ο καληνυχτάκιας των πραξικοπημάτων, αφού είδε κι απόειδε πως ούτε πηδώντας μάντρες θα κατακτήσει την εξουσία, έσυρε τη θλιβερή του ύπαρξη στο Νταβός, γυρεύοντας λίγα ψίχουλα αγάπης από τους ηγέτες που αναγνώρισαν τη “μεταβατική του κυβέρνηση”. Όλοι έχουμε γνωρίσει καρπαζοεισπράχτορες σαν το Γουαϊδό, που προσπαθούν να κερδίσουν πόντους πηγαίνοντας στα πάρτι των δημοφιλών μαθητών της τάξης.

Αλλά ακόμα και σε αυτό το φιλικό για τον αποτυχημένο επίδοξο πρόεδρο κλίμα, το highlight της εμφάνισής του ήταν η σέλφι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κι αυτό λέει πολλά για το πόσο κατάφερε να ασχοληθούν λίγο μαζί του. Τουλάχιστον ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε μια ανοιχτή αγκαλιά για τον Χουάν, θυμίζοντάς του πως: «Το να σας υποστηρίξουμε, ήταν η πρώτη απόφαση που λάβαμε στον τομέα της εξωτερικής μας πολιτική». Κανείς δεν μπορεί να το ξεχάσει στην Ελλάδα, τον διαβεβαιώνουμε.

Στη συνέχεια, ο Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο “καθεστώς που είναι σήμερα στα πράγματα”, τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση δηλαδή, σημειώνοντας πως “είναι μια πραγματική τραγωδία αυτό που συμβαίνει”. Για το Γουαϊδό πράγματι είναι τραγωδία, ακόμα και δικοί του βουλευτές τον εγκατέλειψαν κι ούτε πρόεδρος του κοινοβουλίου δεν κατόρθωσε να επανεκλεγεί:

«Γι’ αυτό και εκδηλώσαμε σαφώς την αντίθεσή μας σε ό,τι συμβαίνει από το καθεστώς που είναι σήμερα στα πράγματα, συνταχθήκαμε δηλαδή με τις άλλες χώρες και εκφράσαμε την υποστήριξή μας στον λαό της Βενεζουέλας. Είναι μια πραγματική τραγωδία αυτό που συμβαίνει. Μπορεί ο λαός της Βενεζουέλας να βασίζεται στην υποστήριξή μας. Η Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία γεννήθηκε η Δημοκρατία και πιστεύουμε ότι η θεμελιώδης αρχή πως οι λαοί πρέπει να μπορούν να αποφασίζουν για το μέλλον τους βρίσκεται στον πυρήνα των αξιών που πάντα θα στηρίζουμε». Οι λαοί έχουν μπορούν να αποφασίζουν για το μέλλον τους ποιον εκλεκτό τον ΗΠΑ θα έχουν στην κυβέρνηση, δε βλέπουν στη Βενεζουέλα πόσο πρόκοψε ο ελληνικός λαός με αυτή ακριβώς την πρακτική;

Ο Γουαϊδό, περιχαρής εκτός από χαμογελαστές πόζες στο φακό του κινητού, μίλησε και για το δράμα των “5000 προσφύγων” στη χώρα του, μπερδεύοντάς μας κάπως βέβαια, γιατί μέχρι πέρσι τουλάχιστον ακούγαμε από τα δυτικά ΜΜΕ για καραβάνια έντρομων καταπιεσμένων Βενεζολάνων που προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να περάσουν τα σύνορα για να γλιτώσουν από την τυρρανία του Μαδούρο.

Το μόνο που έλειπε από την επίσκεψη ήταν η παρουσία του Αδώνιδος Γεωργιάδη, ο οποίος αυτό τον καιρό με τη βοήθεια διαδικτυακών του θεραπαινίδων χτίζει προφίλ μετανοούσας αντιφασιστικής Μαγδαληνής. Αν μη τι άλλο, θα μπορούσε να προμηθεύσει τον Γουαϊδό με ρολά χαρτιού υγείας, προς ανακούφιση του χειμαζόμενου λαού της Βενεζουέλας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: