“Δε θα επιτρέψουμε την παράνομη συγκέντρωση του ΚΚΕ…” – Ο φασίστας Λαγός απειλεί με αγωγές και μηνύσεις τους κομμουνιστές

Οχετός αντικομμουνισμού, συκοφαντιών και απειλών από το νεοναζί πρώην βουλευτή και το κομματίδιό του, εν όψει των συμβολικών κινητοποιήσεων της Πρωτομαγιάς.

Πριν ακόμα πραγματοποιηθούν, οι κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει το ΠΑΜΕ, με τήρηση όλων των μέτρων απόστασης και προστασίας σε όλη τη χώρα, έχουν προκαλέσει αλλεργία σε πολλές κατευθύνσεις, από αστικά ΜΜΕ που φρίττουν στο ενδεχόμενο της παρουσίας εργατών σε απόσταση και με μάσκες στο δρόμο, ενώ χειροκροτούσαν το μουσικοχορευτικό συνωστισμό έξω από το Μαξίμου, μέχρι και τα πιο λυσσασμένα σκυλιά του συστήματος, που προσπαθούν και πάλι να βγουν στον αφρό, αποδεικνύοντας τη χρησιμότητά τους στα αφεντικά.

Λίγες βδομάδες αφότου το μόρφωμα του υπόδικου Γιάννη Λαγού πετούσε τρικάκια “Ελλάς – Ελλήνων – Χριστιανών” έξω από εκκλησίες, καλώντας εμμέσως πλην σαφώς σε σπάσιμο της καραντίνας από πιστούς, ο ίδιος και το απόκομμά του επιτίθενται στους κομμουνιστές με το γνωστό χυδαίο τρόπο τους, απειλώντας με αγωγές και μηνύσεις. Σε ανάρτησή του στο τουίτερ ο νεοναζί απειλεί πως “Δεν θα επιτρέψουμε την παράνομη συγκέντρωση του ΚΚΕ”, αναπαράγει τη γνωστή θεωρία περί “συστημικού” ΚΚΕ που κάνει “ανίερες συμμαχίες” , λέγοντας πως “Για άλλη μια φορά σε συνεννόηση με τους προδότες της ΝΔ τα κομούνια προκαλούν το λαό”. Στη συνέχεια, δε διστάζει ακόμα και να εκβιάσει τα όργανα ασφαλείας, σε μια απελπισμένη προσπάθεια “αντισυστημικότητας” και με γνωστό το παρελθόν συχνής αγαστής συνύπαρξης αστυνομικών και ΧΑ ότι “Όσοι αστυνομικοί δεν τηρήσουν τον νόμο θα βρεθούν στον εισαγγελέα. Ετοιμάζουμε μηνύσεις, αγωγές”.

Ακολουθεί στον ίδιο τόνο ο σύνδεσμός με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣΥΝ, με παρόμοιο ρεσιτάλ αντικομμουνισμού και λασπολογίας, όπου ξεχωρίζει ο χαρακτηρισμός “αντίχριστοι σταλινικοί υποκριτές”, στο ίδιο μήκος κύματος με την υπόλοιπη ασφαλίτικη και χουντική φρασεολογία.

 

Η πρώτη αυθόρμητη αντίδραση που μπορεί να έχει κανείς είναι κάπως έτσι:

Πέρα από τη θυμηδία που αναπόφευκτα προκαλείται, το θέμα δεν είναι αστείο. Όσο ξεδοντιασμένοι κι αν εμφανίζονται αυτή τη στιγμή οι βασικοί πολιτικοί φορείς του ναζισμού στην Ελλάδα, η διάθεσή τους να προκαλέσουν προβοκάτσιες κατά του λαϊκού – εργατικού μηνύματος είναι δεδομένη, ενώ τα λυσσώδη γαβγίσματά τους έρχονται να προστεθούν στις πιο “μετριοπαθείς” φωνές που προσπαθούν να νουθετήσουν τους εργαζόμενους πως “τώρα κινδυνεύουμε και δεν είναι ώρα για διεκδικήσεις”.

Σε κάθε περίπτωση, για άλλη μια φορά γελιέται όποιος νομίζει ότι μπορεί να φιμώσει και να εκφοβίσει τους εργάτες, που μπορούν και πρέπει να διεκδικήσουν το δίκιο τους με κάθε πρόσφορο μέσο, ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες και θα το αποδείξουν με πρώτο σταθμό την αυριανή μέρα αγωνιστικής δράσης στις 28 Απρίλη και επόμενο τις εκδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: