“Δε σε κοπάνησε κανείς, μόνος σου έπεσες…” – Η ΕΛΑΣ ξυλοφορτώνει και προσάγει διδακτορικό φοιτητή του ΑΠΘ

Τα θύματα της αστυνομικής βίας έχουν προφανώς την “ατομική τους ευθύνη” και… τραυματίζονται από μόνα τους, για να εκθέσουν τις αρχές.

Τελικά το νέο δόγμα της ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι και τόσο νέο: Ό,τι κινείται, εκτελείται!
Πόσο μάλλον αν έχει κάνει το “λάθος” να κινητοποιείται σε διαδηλώσεις κιόλας.

Αυτή είναι η ουσία της νέας αστυνομικής αυθαιρεσίας εις βάρος διδακτορικού φοιτητή του ΑΠΘ, ο οποίος κατευθυνόταν προς τη σχολή του στο Πολυτεχνείο για να εργαστεί. Είχε όμως την “ατυχή έμπνευση” να πάρει μέρος στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και να μην εγκρίνουν την εμφάνισή του τα όργανα κρατικής καταστολής, που βγήκαν παγανιά μετά την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων, για να ξεσπάσουν το μένος τους.

Στο βίντεο που ακολουθεί, βλέπουμε τον υποψήφιο διδάκτορα αιμόφυρτο να καταγγέλλει τον αναίτιο ξυλοδαρμό του: “να ακούτε δε σας αρέσει, να χτυπάτε σας αρέσει”!

Αυτόπτες μάρτυρες οι συναγωνιστές του, που καταγράφουν το περιστατικό, δεν υποχωρούν στις απειλές των αστυνομικών και καταφέρνουν να τους στριμώξουν ρωτώντας επίμονα ποιος είναι ο δράστης της επίθεσης και γιατί έχει συλληφθεί ο φοιτητής. Τα όργανα της τάξης μένουν σιωπηλά την περισσότερη ώρα, χωρίς να έχουν κάτι να απαντήσουν, ενώ σε κάποια στιγμή λένε προκλητικά στον φοιτητή: “Δε σε χτύπησε κανένας…”. Προφανώς τα θύματα της αστυνομικής βίας έχουν και αυτά την… “ατομική τους ευθύνη”.

Οι αρχές συνεχίζουν να αποδεικνύουν στην πράξη ότι αντιμετωπίζουν τους φοιτητές σαν εγκληματίες και δίνουν ένα ακόμα δείγμα για τις προθέσεις τους με τη δημιουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: