Δ. Κουτσούμπας: Απειλές και πυγμή να δείξετε στους εφοπλιστές κ. Μητσοτάκη, όχι εδώ μέσα!

Απειλές και πυγμή αλλού και όχι εδώ μέσα κ. Μητσοτάκη. Να τα δείξετε στην TUI και στους εφοπλιστές. Σε ιδιώτες που διατηρούν οίκους ευγηρίας, σε αυτούς που έχουν την ευθύνη. Όσο για τις απαγορεύσεις να τις απευθύνετε στα κόμματα που πειθαρχούν σε αυταρχικές απαγορεύσεις χωρίς λόγο προσβάλλοντας τον ηρωικό αγώνα εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους.

Στην ομιλία του στη Βουλή ο Δ. Κουτσούμπας εστίασε στις ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας.

Μπορούσατε να πάρετε μέτρα για το συνωστισμό στα ΜΜΜ. Γνωρίζατε τι συνέπειες μπορεί να έχει για χιλιάδες ανθρώπους. Απαντήσατε με κυνισμό «τι να κάνουμε, είναι μέσα ΜΑΖΙΚΗΣ μεταφοράς». Ότι ο κόσμος πρέπει να συμβιβαστεί με το γεγονός. Αντί λοιπόν να πάρετε τα αναγκαία μέτρα, επιμένετε να πορεύεστε με σημαία την ατομική ευθύνη.
Για το πάρτι που κάνει ο κορονοϊός στα γηροκομεία φταίνε μήπως οι ηλικιωμένοι που ξεφαντώνουν; Τα μαζικά κρούσματα στα συσκευαστήρια έγιναν από εργαζόμενους αρνητές της μάσκας; Ή από έλλειψη μέτρων με ευθύνη κυβέρνησης και επιχειρηματιών.
Αξιοποιείτε ανεύθυνους και ψεκασμένους για να κρύψετε τις δικές σας ευθύνες.

Αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση για το άνοιγμα του τουρισμού και τις άστοχες συγκρίσεις που κάνει ο πρωθυπουργός με άλλες χώρες.

Τα κέρδη βάλατε μπροστά το καλοκαίρι. Πάνω από την υγεία του λαού η κυβέρνηση έβαλε τις απαιτήσεις των τουριστικών επιχειρήσεων. Με το άνοιγμα του τουρισμού βάλατε σε κίνδυνο πολλές ανθρώπινες ζωές. Και είναι εξοργιστικό η κυβέρνηση να προσπαθεί να κάνει συγκρίσεις με άλλες χώρες. Τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα και στην Ελλάδα αν δεν είχαν γίνει κοπιώδεις αγώνες για τη δημόσια Υγεία που απέτρεψαν τα χειρότερα που γνώρισαν άλλες χώρες που επικρατούσε σιγή νεκροταφείου στο κίνημα. Αγώνες που συκοφαντήσατε παρά τα χειροκροτήματα την άνοιξη στους υγειονομικούς.

Ποιος έκλεισε νοσοκομεία; Δεν ήταν η ΝΔ & το ΠΑΣΟΚ; Ανάμεσα σ’ αυτά ήταν και τα νοσοκομεία των Λοιμωδών! Τότε τι μας λέγατε; Ότι αυτά τα νοσοκομεία δεν έχουν λόγο ύπαρξης γιατί πέρασε η “εποχή των πανδημιών”!

Ακολούθως μίλησε για την άμεση αναγκαιότητα να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας της υγείας διευκρινίζοντας τι ακριβώς σημαίνει ο όρος.

Δεν βρισκόμαστε στον Μάρτιο αλλά στον Νοέμβρη. Εσείς λέτε ότι έχουμε πόλεμο. Πάρτε λοιπόν έστω τώρα τα μέτρα που απαιτούνται για βγούμε από τον πόλεμο με τις λιγότερες δυνατόν απώλειες. Προχωρήστε σε επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας – Πρόνοιας.

Μαζικά τεστ, έλεγχος σε κρίσιμους χώρους. Όταν λέμε επίταξη εννοούμε επίταξη, όχι αγορά υπηρεσιών από το κράτος. Όχι αποζημίωση όπως ψηφίσατε μαζί με ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ και θα την πληρώσει ο λαός. Επίταξη σημαίνει ότι παίρνει το κράτος τη λειτουργία των ιδιωτικών, αναλαμβάνει τη λειτουργία τους. Ας μείνουν χωρίς κέρδη οι κλινικάρχες για μερικούς μήνες που έχουν βγάλει αμύθητα κέρδη και μέσα στην κρίση.

Στο τέλος της ομιλίας του ανέλυσε τι είναι αυτό που ενοχλεί την κυβέρνηση και γιατί θέλει να απαγορεύσει τη φετινή πορεία του Πολυτεχνείου.

Όπως έχετε στοχοποιήσει όσους ζητούν τα αυτονόητο και διεκδικούν. Το ίδιο κάνετε με τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Έχετε βάλει υπουργούς, στελέχη και παπαγαλάκια να επιδίδονται σε παραλήρημα. Το απογειώσατε και ο ίδιος και δείχνει από πού κατευθύνεται η λάσπη που πέφτει στον εορτασμό που αν μη τι άλλο αξίζει να θυμάστε ότι είναι ο λόγος που είστε εδώ.
Σας λέμε το εξής και στον ελληνικό λαό. Δεν είναι το Πολυτεχνείο που απειλεί τη δήμοσια υγεία. Δεν είναι οι εκδηλώσεις που γίνονται με μέτρα καλύτερα από χώρους που η κυβέρνηση έχει την ευθύνη. Το κάνετε για να ενοχοποιήσατε τον λαό και τη νεολαία. Αυτό ήταν μάλιστα και το πνεύμα της ομιλίας σας. Με την ουσία του Πολυτεχνείου θέλετε να ξεμπερδέψετε.
Η απαγόρευση της πορείας δεν έχει ως αφετηρία την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά αυτό που χρόνια ενοχλεί την κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση. Το γνήσιο αντιμπεριαλιστικό της περιεχόμενο.

Κλείνοντας απάντησε και στο απειλητικό ύφος της ομιλίας του πρωθυπουργού.

Απειλές και πυγμή αλλού και όχι εδώ μέσα. Να τα δείξετε στην TUI και στους εφοπλιστές. Σε ιδιώτες που διατηρούν οίκους ευγηρίας, σε αυτούς που έχουν την ευθύνη. Όσο για τις απαγορεύσεις να τις απευθύνετε στα κόμματα που πειθαρχούν σε αυταρχικές απαγορεύσεις χωρίς λόγο προσβάλλοντας τον ηρωικό αγώνα εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: