Αύριο η δίκη των φοιτητών για το άγαλμα Τρούμαν – Συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 9 π.μ

“Ο αυταρχισμός και οι άδικες διώξεις δεν μας φοβίζουν!” διατρανώνουν φοιτητές που καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους φοιτητές αύριο στην Ευελπίδων.

Ορίστηκε για αύριο η εξ αναβολής δίκη των δυο φοιτητών που με στημένο κατηγορητήριο σέρνονται στα δικαστήρια επειδή συμμετείχαν στην κινητοποίηση στο άγαλμα Τρούμαν κατά του πολέμου στη Συρία και της εμπλοκής της ελληνικής κυβέρνησης στα ιμπεραλιστικά σχέδια τον περασμένο Απρίλη.

Για μια ακόμα φορά, πλήθος φοιτητικών συλλόγων καλούν σε συγκέντρωση συμπαράστασης στα Δικαστήρια της Ευελπίδων στο κτίριο 7, αύριο στις 9 το πρωί, ζητώντας εδώ και τώρα την απόσυρση όλων των κατηγοριών κατά των αγωνιστών συναδέλφων τους.

Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους:  «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, μπλέκοντας το λαό και τη νεολαία σε επικίνδυνα σχέδια. Δίνει πάτημα στους φονιάδες του ΝΑΤΟ να βομβαρδίζουν λαούς, να σπέρνουν το θάνατο, δίνοντας βάσεις, συμμετέχοντας σε ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις κ.α. Ταυτόχρονα, πρωτοστατεί στην ευρωΝΑΤΟική ολοκλήρωση των Βαλκανίων με τη συμφωνία των Πρεσπών, φέρνει ακόμα περισσότερο το ΝΑΤΟ στην περιοχή για να εξασφαλιστούν τα ενεργειακά και επιχειρηματικά σχέδια των μονοπωλίων, αδιαφορώντας για την ευημερία και την ειρήνη στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αποδεικνύει την υπόκλισή της στους φονιάδες των λαών, χτυπώντας και καταστέλλοντας όποιον σηκώνει το κεφάλι, όποιον δεν συμβιβάζεται, δεν δέχεται η χώρα του να συμμετέχει σε πολεμικές επεμβάσεις. Γι’ αυτό και σέρνει σε δίκη τους δύο συμφοιτητές μας με ανυπόστατες κατηγορίες, επειδή τόλμησαν να αμφισβητήσουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδιά της με τους φονιάδες των λαών!

Είναι βαθιά γελασμένη! Ο αυταρχισμός και οι άδικες διώξεις δεν μας φοβίζουν! Αλλωστε, αυτό αποδεικνύουν οι εκατοντάδες αποφάσεις καταδίκης της σύλληψης των δύο αγωνιστών από φοιτητικούς συλλόγους, σωματεία εργαζομένων, καθώς και οι μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας με αίτημα την αθώωσή τους! Η νέα γενιά δεν κάνει βήμα πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες της, από το δικαίωμά της να ζει ειρηνικά, με φιλία και αλληλεγγύη για όλους τους λαούς», σημειώνεται στα ψηφίσματα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: