Αύριο η δίκη για τα 28000 ευρώ που ζητά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος από κοπέλα για χιουμοριστική ανάρτηση στο BΑΘΥ LUBEN

Η 25χρονη διώκεται για “προσβολή προσωπικότητας” και “παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων”, μετά από χιουμοριστική ανάρτηση στη γνωστή ομάδα του facebook.

Για αύριο 5/3 έχει οριστεί η δίκη για την πολύκροτη αγωγή που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος σε βάρος της 25χρονης Έλενας Σ., για “προσβολή προσωπικότητας” και “παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων”.

Όλα ξεκίνησαν στις 7 Μαΐου 2019, όταν η κοπέλα ανήρτησε φωτογραφία του Μπογδάνου στην ομάδα BAΘΥ LUBEN στο facebook, με τη λεζάντα «Παιδιά σος ο μπογδανος κατω από το γραφείο μου. Γουάτ του ντου;». Αν και νέο μέλος της ομάδας, η ανάρτηση έγινε πολύ δημοφιλής, συγκεντρώνοντας 500 αντιδράσεις και 200 σχόλια.

Λίγους μήνες μετά, το Σεπτέμβρη του 2019, παρέλαβε στο χώρο εργασίας της την ειδοποίηση για την αγωγή του βουλευτή πλέον του κυβερνώντος κόμματος, όπου κατηγορείται για το ότι τράβηξε και ανέβασε σε δημόσιο group φωτογραφία του ίδιου χωρίς τη συγκατάθεσή του και η δεύτερη ότι αντέδρασε επιδοκιμαστικά σε σχόλια άλλων χρηστών κάτω από την ανάρτηση, τα οποία εκείνος εξέλαβε ως επιθετικά εναντίον του.

Ο ενάγων παραθέτει λεπτομερώς μάλιστα πόσα και τι είδους reaction έκανε η κοπέλα στις επίμαχες αναρτήσεις, με τις οποίες ο ίδιος υποστηρίζει πως “με αυτά τα σχόλια ο «μέσος αναγνώστης αποκομίζει την εντύπωση ότι δεν χρήζω ουδεμίας εκτίμησης με βάση την ηθική και κοινωνική αξία μου, καθώς και την υπόληψή μου, με αποτέλεσμα να είμαι άξιος πάσης φύσεως προσβλητικών, εξευτελιστικών και βίαιων συμπεριφορών”. Φτάνει σε σημείο να υποστηρίζει πως από την ανάρτηση και τα σχόλια δημιουργήθηκε κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητά μου, αλλά και για την ίδια μου τη ζωή, λαμβάνοντας ιδίως υπόψη το ότι κατά το παρελθόν, ήτοι στις 10-05-2012, υπήρξα θύμα περιστατικού άγριου ξυλοδαρμού, κατόπιν παρελθοντικής διαδικτυακής στοχοποίησής μου, με παρόμοιο τρόπο, ως άνω”. Για τη “μεγάλη θλίψη”, “ψυχική ταραχή” και “στεναχώρια” που υπέστη, ο βουλευτής ζητά 20000 ευρώ για προσβολή προσωπικότητας, 8000 για παραβίαση της προστασίας προσωπικών δεδομένων, καθώς και την επιβολή προστίμου 5000 ευρώ για κάθε επόμενη αναφορά της Έλενας Σ. στο πρόσωπό του.

Λίγο καιρό μετά το συμβάν στις 13 Ιούνη 2019, ο υποψήφιος τότε βουλευτής με τη ΝΔ είχε βρεθεί στο ραδιοσταθμό του News 247, υποστηρίζοντας ότι η επίμαχη ανάρτηση αφορούσε στο  “πώς θα δολοφονήσουμε τον Μπογδάνο, πιστόλι ή μαχαίρι, τι θα κάνουμε, που θα κρεμάσουμε τα άντερά του, ελάτε παιδιά να τον βρούμε” και ότι μία τύπισσα, η οποία λέγεται και Έλενα -θα το θυμηθώ το όνομα-, βγαίνει στο μπαλκόνι, με παίρνει φωτογραφία και λέει “ελάτε εδώ είναι τσακίστε τον στο ξύλo”” , κάτι που προφανώς απέχει από το περιεχόμενο της αρχικής ανάρτησης. Στην ίδια συνέντευξη ο ίδιος υποστήριξε ότι είχε ήδη κινηθεί νομικά, όταν στην πραγματικότητα η αγωγή κατατέθηκε την 1η Αυγούστου, λίγες βδομάδες δηλαδή μετά την εκλογή του με τη ΝΔ.

Η ίδια η Έλενα Σ. μάλιστα, όταν ειδοποιήθηκε για την αγωγή, κατέβασε την ανάρτηση, ενημερώνοντας το δικηγόρο του βουλευτή, χωρίς εκείνος, όπως είναι προφανές, να αποσύρει την αγωγή. Η ίδια σημείωσε ότι οποιοσδήποτε θα μπορούσε να ανεβάσει φωτογραφία του, εφόσον πρόκειται για δημόσιο πρόσωπο, αρνούμενη πως θα ήταν δυνατόν να στοχοποιηθεί για ξυλοδαρμό ο βουλευτής από τη φωτογραφία, αφού  “Δεν φαίνεται ούτε διεύθυνση, ούτε μαγαζιά πάνω στον δρόμο, μόνο η άσφαλτος και ο Μπογδάνος”. Επιμένει ότι η ανάρτησή της ήταν “καθαρά χιουμοριστική” και απέδωσε την υπόθεση σε “generation gap” με τον βουλευτή.

Σημειώνεται πως τυχόν καταδίκη της κοπέλας, πέρα από τα ερωτηματικά που θα δημιουργούσε ως προς τη δυνατότητα σάτιρας δημόσιων προσώπων στο διαδίκτυο κι εν γένει, θα σήμαινε και προφανή οικονομική της εξόντωση, αφού η ίδια εργάζεται ως χαμηλόμισθη γραμματέας και οι γονείς της είναι άνεργοι, χωρίς περιουσιακά στοιχεία στο όνομά τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: