Αύρα δικτατορίας – Ο Πινιέρα αντιμετωπίζει τον “εχθρό λαό” με καταστολή και αύρες στους δρόμους

Η κυβέρνηση του ακροδεξιού Πινιέρα δείχνει τα δόντια της, για να μη δείξει το φόβο της. Μία μέρα μετά τη μεγαλύτερη συγκέντρωση στην ιστορία της Χιλής, βγάζει τις αύρες στους δρόμους για να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών.

Μία μέρα μετά τη μεγαλύτερη συγκέντρωση στην ιστορία της Χιλής, η κυβέρνηση του ακροδεξιού Πινιέρα “πήρε το μήνυμα” και δε θα άφηνε να επαναληφθούν παρόμοιες εικόνες, που θα αμφισβητούσαν ευθέως τη νομιμοποίησή της και θα την εξέθεταν ανεπανόρθωτα.

Έτσι συνέχισε το ίδιο τροπάρι της καταστολής -εξάλλου είναι το μόνο που γνωρίζει. Απέναντι στις “χίλιες κιθάρες για την ειρήνη”, το ίδιο βιολί της κρατικής βίας. Απέναντι στο ειρηνικό πλήθος που κατεβαίνει στο δρόμο, μια “αύρα δημοκρατίας”, για να το διαλύσει. Η εικόνα από την πλατεία Ιταλίας, στο κέντρο του Σαντιάγκο, μιλάει από μόνη της.

Η κυβέρνηση δείχνει τα δόντια της, για να μη δείξει το φόβο της, ποντάροντας στην κούραση των διαδηλωτών, για να εκτονωθεί η τεταμένη ατμόσφαιρα. Οι διαδηλωτές απαντούν με το σύνθημα “τίποτα δεν τελείωσε” (ελεύθερη απόδοση του esto no ha terminado) και η κατάσταση στη Χιλή βρίσκεται ίσως στην πιο κρίσιμη καμπή.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: