Αθώοι “λόγω αμφιβολιών” Γερμενής και Ηλιόπουλος της ΧΑ για επίθεση που ομολόγησαν και καταγράφηκε σε βίντεο

Παρά το βίντεο και τις δημόσιες παραδοχές των εμπλεκομένων και του κόμματός τους, οι δυο βουλευτές κρίθηκαν αθώοι, αφού κατά τους δικαστές ναι μεν πρωταγωνίστησαν στην επίθεση της ΧΑ, δεν βεβαιώνεται όμως η προσωπική συμμετοχή τους σε βιαιοπραγίες, χάρη και στις “θολές” καταθέσεις των παρόντων αστυνομικών οργάνων.

Αν το σκεπτικό του εισαγγελέα, που υιοθέτησε η πρόεδρος σας μοιάζει τσακωμένο με τη λογική, δεν είστε οι μόνοι:  «Εχει αποδειχθεί χωρίς καμία αμφιβολία ότι μια πολυμελής ομάδα ατόμων με διακριτικά της Χρυσής Αυγής, στην οποία είχαν πρωτεύοντα ρόλο οι βουλευτές Π. Ηλιόπουλος και Γ. Γερμενής, ενεργώντας συντεταγμένα προέβη σε βιαιοπραγίες στο πανηγύρι της Ραφήνας, αναποδογυρίζοντας πάγκους μικροπωλητών και προκαλώντας φθορές. Ωστόσο, δεν αποδείχθηκε με βεβαιότητα η συμμετοχή των κατηγορουμένων κατά την τέλεση βιαιοπραγιών, επομένως προτείνω να αθωωθούν λόγω αμφιβολιών».

Μπορεί να είχαν “πρωτεύοντα ρόλο”, αλλά δεν ξέρουμε αν γκρέμισαν οι ίδιοι πάγκους, ισχυρίζονται οι λειτουργοί της δικαιοσύνης. Απλά έστελναν τη θετική τους ενέργεια στους συναγωνιστές τους. Τα ντοκουμέντα όμως δεν έχουν καμία σημασία, ούτε η γνωστή συνήθεια της ΧΑ να επιτίθεται σε υπαίθριες αγορές κατά “αλλοφύλων”, αφού οι μάρτυρες που μπορούσαν να επιβεβαιώσουν από πρώτο χέρι τη βία των χρυσαυγιτών είτε δεν προσήλθαν, όπως οι μικροπωλητές μετανάστες, για ευνόητους λόγους, είτε έκαναν τους ανήξερους.

Στη δεύτερη περίπτωση μιλάμε κυρίως για τους τέσσερις αστυνομικούς που κατέθεσαν, κανείς εκ των οποίων δεν επιβεβαίωσε τελικά την ενεργό συμμετοχή των βουλευτών στην καταστροφή των πάγκων. Ο πρώτος ήταν κατά δήλωσή του μακριά και παρότι διοικητής δεν ασχολήθηκε με το περιστατικό, ο δεύτερος είδε μερικές δεκάδες χρυσαυγίτες να ελέγχουν τα χαρτιά των μικροπωλητών (κάτι που η αστυνομία θεώρησε απολύτως νόμιμο και φυσιολογικό υποθέτουμε εκ της μη επέμβασής της) και στη συνέχεια παραδέχτηκε πως τους είδε “όλους μαζί να ορμάνε στο πάγκο”. Στη συνέχεια όμως, μετά την πίεση των συνηγόρων των βουλευτών δήλωσε αβέβαιος αφού “ίσως και να μην ήταν ο Ηλιόπουλος εκεί, τι να σας πω;”. Ο τρίτος αστυνομικός αν και είδε τον Ηλιόπουλο να κάνει τον ελεγκτή, αλλά “μέσα στον πανικό” (!) δε διέκρινε πού βρισκόταν την ώρα της επίθεσης. Ο τελευταίος, που ανήκε στην προσωπική ασφάλεια του Γερμανή, επιβεβαίωσε την αρχική του κατάθεση, πως ο Ηλιόπουλος έλεγχε τα χαρτιά των μικροπωλητών, στη συνέχεια όμως έκανε κι εκείνος τον ανήξερο, λέγοντας πως είχε πάει να πιάσει θέση για το Γερμενή μεταξύ των επισήμων στη λιτανεία.

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που οι χρυσαυγίτες αντιμετωπίζονται με επιείκια από την αστική δικαιοσύνη. Θυμίζουμε πως πρόσφατα μόλις ο Ηλίας Κασιδιάρης αθωώθηκε για τη ρατσιστική λεκτική του επίθεση στους Ρομά του Ασπροπύργου, τους οποίους είχε χαρακτηρίσει “ανθρώπινα σκουπίδια”.

Με πληροφορίες από: ΕφΣυν

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: