Αστυνομικοί ξυλοκοπούν πρόσφυγες στη Λέσβο και τίθενται σε διαθεσιμότητα, μετά την κατακραυγή

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων κάνει λόγο για ανθρωποφαγία. Όχι εις βάρος των προσφύγων, αλλά των συναδέλφων του που κρίθηκαν ένοχοι…

Τρεις συνοριοφύλακες και ένας αστυνομικός επί τω έργω…

Μπορεί τα δικά τους “κατορθώματα” να μην καταγραφούν ποτέ σε μυθιστόρημα, ευτυχώς όμως τα κατέγραψε ο ερασιτεχνικός φακός ενός αυτόπτη μάρτυρα, γιατί μόνο όταν τους “συλλαμβάνει επ’ αυτοφώρω” η κάμερα, καλούνται να δώσουν λόγο για τα έργα τους.

Όπως δείχνει το παρακάτω βίντεο, μια ομάδα αστυνομικών σταματά έξω από τον καταυλισμό του Καρά-Τεπέ δύο πρόσφυγες που επέστρεφαν από τα ψώνια τους στο Σούπερ-Μάρκετ. Διενεργούν έλεγχο και ξαφνικά αρχίζουν να τους χτυπούν με κλομπ και κλοτσιές, ενώ τους έχουν περάσει χειροπέδες, και συνεχίζουν να χτυπούν ακόμα και τον πρόσφυγα που έχει πέσει στο οδόστρωμα και εκ των πραγμάτων δεν είναι σε θέση να φέρει αντίσταση.

Το βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα από την Εφημερίδα των Συντακτών, και λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ότι θα διεξαχθεί ΕΔΕ ενώ οι τρεις συνοριοφύλακες και ο αστυνομικός τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Την ίδια ώρα πάντως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Συνοριοφυλάκων (ΠΟΣΥΦΥ), Παναγιώτης Χαρέλας, κάνει λόγο για ανθρωποφαγία εις βάρος των συναδέλφων του, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Σημείωσε ότι πρόκειται για πρόσφυγες και όχι για αιτούντες άσυλο -λες και αυτό αλλάζει κάτι-, ενώ κατηγόρησε την εφημερίδα γιατί “ξέχασε να πληροφορήσει πως οι συγκεκριμένοι μετανάστες είχαν καταναλώσει αλκοόλ και μεθυσμένοι σταματούσαν διερχόμενους οδηγούς στο δρόμο χτυπώντας τα οχήματά τους”.

Αν πάρουμε τοις μετρητοίς όσα λέει ο Χαρέλας, μιλάμε για παρεξηγημένους ήρωες, που σταμάτησαν δύο επικίνδυνους και μεθυσμένους κακοποιούς και ίσως όντως θα έπρεπε κάποιος να καταγράψει τα κατορθώματά τους σε μυθιστόρημα, ένα είδος που συγγενεύει άμεσα με τη μυθοπλασία που έστησε και ο Χαρέλας.

Και αν η εικόνα μας δείχνει συνδρομικά άτομα, που ξεσπάνε σε ανυπεράσπιστους πρόσφυγες, που δέχονται χτυπήματα χωρίς να αντιδρούν, ακόμα και πεσμένοι στο έδαφος, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: