Αστυνομική εισβολή της ΟΠΚΕ στο Πολυτεχνείο Ζωγράφου

Η κοσμητεία της ΣΕΜΦΕ έκλεισε τη σχολή και η αστυνομία μπούκαρε για να εμποδίσει φοιτητές να επιδιορθώσουν τις ζημιές στο στέκι τους

Αν κάποιος ενημερώνεται από την Καθημερινή, θα έμενε με την εντύπωση πως κάποιοι αναρχικοί παν να χτίσουν αυθαίρετο μες στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου και επενέβη η αστυνομία για να τους σταματήσει. Προσέλαβαν μάλιστα ένα οικοδομικό συνεργείο (!), για να μεταφέρουν άμμο και οικοδομικά υλικά, ενώ εμπόδιζαν να διενεργηθεί κι ο έλεγχος των πιστοποιητικών για τους συμφοιτητές τους.

Βέβαια το… “ρεπορτάζ” συγχέει τους αντιεξουσιαστές – αναρχικούς με την εξωκοινοβουλευτική αριστερά (ΕΑΑΚ), οπότε αρχίζει κανείς να αμφιβάλλει για την αξιοπιστία του και να καταλαβαίνει πως αναπαράγει αμάσητη την εκδοχή των πανεπιστημιακών αρχών ή ακόμα καλύτερα της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτό που δε θα μάθει, όποιος διαβάζει Καθημερινή, είναι πως το συγκεκριμένο στέκι δεν είναι υπό κατασκευή, καθώς υπάρχει εδώ και χρόνια, και πως οι αστυνομικές δυνάμεις βρήκαν πάτημα για να εισβάλουν στο Πολυτεχνείο και να εμπεδώσουν το δόγμα “Νομός και Τάξη”.

Αξίζει να παρακολουθήσετε το παρακάτω νήμα από το Τουίτερ, ως μαρτυρία, που δείχνει πως οι φοιτητές ενδιαφέρθηκαν να επιδιορθώσουν τις ζημιές που είχε υποστεί η αίθουσα από προγενέστερες αψιμαχίες, με την Κοσμητεία να παίρνει απόφαση για το κλείσιμο της Σχολής!

Όπως σημειώνεται στη μαρτυρία:

οι τελευταίοι (σ.σ.: οι αντιεξουσιαστές) ειχαν σπασει τα τζαμια της αιθουσας με αποτελεσμα μετα απο αρκετους μηνες να συνεχιζει να ειναι διαμπερες (και προς τα εξω). Προφανως τα μελη των αριστερων οργανωσεων αποφασισαν να κλεισουν τις τρυπες, βαζοντας μαλιστα χρηματα απο την τσεπη τους οπως φαινεται.

Οι μπάτσοι τραμπουκιζουν εργαζόμενους και περαστικούς. Πάνε και στέκονται έξω από γραφεία ακολουθώντας κόσμο.
Ο χώρος είναι άδειος, καθώς από χθες φρόντισε η κοσμητεία να κλείσει την σχολή, όχι εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων (μπορούμε να πνιγούμε ελεύθερα) αλλά εξαιτίας κινητικότητας αριστερών οργανωσεων
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: