Ασφαλίτης – πιστολέρο τραβάει όπλο κατά φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ (VIDEO)

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία οργιάζει στην ΑΣΟΕΕ, πίσω από το πρόσχημα του δόγματος “νόμος και τάξη”.

Tα “λυμένα χέρια” της αστυνομίας επί κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν ολοένα και πιο συχνές παρενέργειες, με αστυνομικούς να τραβάνε όπλο για ψύλλου πήδημα, αδιαφορώντας προκλητικά για τις πιθανές συνέπειες, σε βαθμό που αναρωτιέται κανείς τι σκοπιμότητες υποκρύπτονται πίσω από αυτή τη φανερή ανοχή – το λιγότερο – στην απόλυτη αστυνομική αυθαιρεσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της φοιτητικές παράταξης “Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ”, σήμερα Δευτέρα, άντρας της ασφάλειας επιχείρησε να συλλάβει μικροπωλητή εντός της ΑΣΟΕΕ, εφαρμόζοντας προφανώς τον πρόσφατο νόμο της πλήρους κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου. Όταν φοιτητές παριστάμενοι στο περιστατικό εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους, ο ασφαλίτες δε δίστασε να τραβήξει όπλο, σημαδεύοντας τους φοιτητές και απειλώντας ότι θα πυροβολήσει. Αμέσως μετά, έσπευσε διμοιρία των ΜΑΤ για να τον συνοδεύσει, ενώ οι αστυνομικοί, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία έριξαν κρότου – λάμψης στο χώρο και ξυλοκόπησαν φοιτητές.

Μέρος της σκηνής έχει κυκλοφορήσει ως βίντεο στο διαδίκτυο, όπου διακρίνεται καθαρά ο φερόμενος ασφαλίτης να υψώνει αντικείμενο που προσιδιάζει ξεκάθαρα σε πιστόλι. Δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία οργιάζει στην ΑΣΟΕΕ, πίσω από το πρόσχημα του δόγματος “νόμος και τάξη”. Πριν λίγες μόνο ώρες έγινε γνωστό ότι αθωώθηκαν φοιτητές που είχαν συλληφθεί πριν κάποιο διάστημα επειδή υπερασπίστηκαν το πανεπιστημιακό άσυλο. Όσο για τους Συριζαίους, που ξαφνικά έχουν βρει το φως τους απέναντι στην αστυνομική βία, να τους θυμήσουμε ότι ανάλογο περιστατικό με ασφαλίτη να τραβάει όπλο είχε σημειωθεί και το 2018 σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων της Αθήνας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: