“Aς διαλέξει ο κ. Τσουκαλάς τι υπηρετεί, τον όρκο του Ιπποκράτη ή το σφυροδρέπανο”- Χυδαία επίθεση σε κομμουνιστή γιατρό από τη γαλάζια αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

“Φαίνεται πως η αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Γιασιράνη νοσταλγεί τις ημέρες που χρειαζόταν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων και ζητά λίγο πολύ αποκήρυξη του ΚΚΕ από τον Γιώργο Τσουκαλά, διευθυντή του ΚΥ Πάτμου.” απαντά η ΤΕ Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσων στη Χαρούλα Γιασιράνη

Με ένα αντικομμουνιστικό λίβελλο επιχειρεί να φιμώσει τους πρωτοπόρους αγωνιστές γιατρούς που αμφισβητούν το κυβερνητικό αφήγημα περί πετυχημένης διαχείρισης της πανδημίας η προσκείμενη στη ΝΔ αντιπεριφερειάρχης Xαρούλα Γιασιράνα. Η αντιπεριφερειάρχης επιτέθηκε στο διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πάτμου, Γιώργου Τσουκαλά, ο οποίος, απαντώντας στην αποσπασματική και ελλιπή ενίσχυση του Κ.Υ με rapid test και άλλο υλικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ζήτησε “Να μη μας θεωρούν πάντως για ιθαγενείς πού χρειάζονται χάνδρες και φύκια αντί μεταξωτές κορδέλες”.

Οργισμένη από την “αγνωμοσύνη” του κομμουνιστή γιατρού για την “ελεημοσύνη” από την Περιφέρεια, η αντιπεριφερειάρχης, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση όπου ζητά “να διαλέξει ο κ. Τσουκαλάς, τι υπηρετεί, τον όρκο του Ιπποκράτη ή το σφυροδρέπανο;”, κατηγορώντας τον πως “επιλέγει να ασκήσει το καθήκον του, όχι προς την κοινωνία αλλά προς την κομματική του ταυτότητα”. Κόκκαλα τσακίζουν επίσης τα λογοπαίγνια που επιλέγει, όπως “Μόνο από ντροπή είναι κόκκινη η τακτική που επιλέγει, στη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισαν ποτέ οι Λειτουργοί της Υγείας στην πατρίδα μας και σε όλο τον κόσμο”.

Σε αυτή τη στοχευμένη επίθεση απαντά η ΤΕ Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της όπου επισημαίνει θα πέσει στο κενό η προσπάθεια “να περάσει φίμωτρο” όσους είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων των νησιωτών.

«Φαίνεται πως η αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Γιασιράνη νοσταλγεί τις ημέρες που χρειαζόταν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων και ζητά λίγο πολύ αποκήρυξη του ΚΚΕ από τον Γιώργο Τσουκαλά, διευθυντή του ΚΥ Πάτμου.

Ο ωμός αντικομμουνισμός, που ξεχειλίζει το δελτίο Τύπου που εξέδωσε, στοχοποιεί έναν πρωτοπόρο γιατρό που τιμά τον όρκο του και την κοινωνική καταγωγή του, αποκαλύπτει τα προβλήματα, αναδεικνύει τις αιτίες τους και με τους νησιώτες διεκδικεί δυναμικά τις λύσεις τους.

Η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Νοτίου Αιγαίου δεν είναι απλά μια γραφική περίπτωση.

Είναι κρίκος στην αλυσίδα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας που σκοπεύει να αποπροσανατολίσει και να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που όλους τους μήνες μετά την εκδήλωση της πανδημίας αδιαφόρησε εγκληματικά στα αιτήματα των υγειονομικών και νησιωτών για άμεση κάλυψη των χρόνιων κενών στα νοσοκομεία της περιοχής!

Στάση που εφάρμοσε με υπερβάλλοντα ζήλο φτάνοντας ακόμα στο σημείο το καλοκαίρι που μας πέρασε να είναι απαγορευτική η δημοσιοποίηση κρουσμάτων στην περιοχή για να μην πέσουν έξω τα κέρδη του τουρισμού. Χιλιάδες εργαζόμενοι δούλεψαν σε απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες για τις οποίες η Περιφέρεια κράτησε σιγήν ιχθύος.

Η προσπάθεια της περιφερειακής αρχής Νοτίου Αιγαίου να στοχοποιήσει αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων των νησιωτών και να τους περάσει φίμωτρο θα πέσει στο κενό.

Για τους νησιώτες που ζουν απροστάτευτοι γιατί μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν ούτε οι απαραίτητοι μόνιμοι γιατροί ή νοσηλευτές, ούτε σύγχρονες υποδομές Υγείας για να γιατρεύουν, ως αποτέλεσμα των πολιτικών που χαρακτηρίζουν κόστος και δαπάνη την ολόπλευρη προστασία της υγείας τους, δυναμώνουν τη φωνή τους και κάτω από τη μάσκα για τη ζωή και τα δικαιώματά τους!

Οι κομμουνιστές επιστήμονες, γιατροί, εργάτες, βιοπαλαιστές θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: