Απορρίφθηκε το αίτημα του Β. Δημάκη – Παίζουν με τη ζωή του ιθύνοντες και κυβέρνηση

Το πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών απέρριψε το αίτημα για θεραπεία της πρώτης απορριπτικής απόφασης, ενώ το Υπουργείο κρύβεται πίσω από την “ανεξαρτησία” των αρχών που αποφασίζουν.

Όπως έγινε γνωστό πριν λίγη ώρα, απορρίφθηκε από το πειθαρχικό συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού το αίτημα του Βασίλη Δημάκη για εκπαιδευτικές άδειες, προκειμένου να συνεχίσει -όπως δικαιούται- τη φοίτησή του στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, απορρίφθηκε το αίτημα θεραπείας της πρώτης απορριπτικής απόφασης, που είχε ληφθεί στις 15 Μαρτίου, όταν και ξεκίνησε την απεργία πείνας. Το αίτημά του για έκτακτες άδειες, μέχρι να του δοθεί κανονικά φοιτητική άδεια, θα συζητηθεί από Δευτέρα…

Οι ιθύνουσες αρχές παίζουν με τη ζωή ενός ανθρώπου που διεκδικεί το αυτονόητο δικαίωμα στη μόρφωση, καταργώντας την έννοια του σωφρονισμού και κάθε έννοια δικαίου. Χρονοτριβούν συστηματικά και παίζουν με τις φυσικές αντοχές ενός ατόμου, από καθαρά τιμωρητική, εκδικητική διάθεση. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση νίπτει προκλητικά τας χείρας της και κρύβεται πίσω από την “ανεξαρτησία” των υπευθύνων που παίρνουν τις αποφάσεις, αν και φαίνεται καθαρά πως είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης και διαχρονικής αντιμετώπισης των κρατουμένων, που αντιμετωπίζονται ως υπάνθρωποι από το αστικό κράτος -και την “αριστερή” συνέχειά του.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: