“Απολογηθείτε στον ελληνικό λαό, τους πεθαμένους, τους άρρωστους, αυτούς που υποφέρουν” – Θανάσης Παφίλης για λίστα Πέτσα και σκανδαλολογία (VIDEO)

To “πολιτικό μενού”, που αποτελείται από τις υποθέσεις Μυωνή, Νοβάρτις, και λίστας Πέτσα, και λειτουργεί ως φόντο για τις “κορομαχίες” μεταξύ των αστικών πολιτικών κομμάτων, ανέδειξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος στη βουλή.

Tην πραγματική ουσία που αναδεικνύεται από τη δυσώδη συζήτηση περί διαφθοράς και σκανδάλων που καλύπτει την πολιτική επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα ανέδειξε με την παρέμβασή του στη βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. Έκανε λόγο για το “πολιτικό μενού”, που αποτελείται από τις υποθέσεις Μυωνή, Νοβάρτις, και λίστας Πέτσα, που λειτουργεί ως φόντο για τις “κορομαχίες” μεταξύ των αστικών πολιτικών κομμάτων.

Απευθυνόμενος στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη του θύμισε ότι η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση είχε αρνηθεί τη σε βάθος έρευνα της Νοβάρτις, την οποία με τη σειρά της η ΝΔ περιόρισε στον Παπαγγελόπουλο, τονίζοντας παράλληλα ότι διαχρονικά τέτοιου είδους σκάνδαλα δεν αποκαλύπτονται από έρευνες κυβερνήσεων, αλλά από διακρατικό ανταγωνισμό και πόλεμο εταιρειών, που κρύβουν τον πραγματικό υπεύθυνο, δηλαδή την εμπορευματοποίηση του φαρμάκου και των αδυσώπητο ανταγωνισμό των επιχειρήσεων. Ο Θανάσης Παφίλης υπενθύμισε επίσης το πώς είχε κλείσει η διαβόητη υπόθεση Siemens, που άλλοτε χαρακτηριζόταν ως “το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα”,δηλαδή με συμφωνία της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ  ότι η εταιρεία θα πραγματοποιήσει επενδύσεις και θα βοηθήσει τη χώρα στην αντιμετώπιση της διαφθοράς (!), με το βουλευτή του κόμματος να προσθέτει σκωπτικά “θου κύριε” στο συγκεκριμένο σημείο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που πριν κυβερνήσει ήταν στα κάγκελα για την υπόθεση, στη συνέχεια τα εφάρμοσε κανονικά.

Μιλώντας για την επίσης πολυσυζητημένη υπόθεση Μυωνή και τη συνομιλία του με το Νίκο Παππά, ο Θανάσης Παφίλης σημείωσε πως αποκαλύπτει τα πάρε δώσε με κράτη και επιχειρηματικούς ομίλους. Ξεσκεπάζοντας την υποκρισία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, που αμφότεροι ομνύουν στην ελληνοϊσραλινή συμμαχία, επεσήμανε πως: “Το Ισραήλ το έχετε θεό και τσακώνεστε ποιος αναβάθμισε τις συμφωνίες και τις σχέσεις με ένα κράτος δολοφόνο και σας μαγνητοφώνησε από πάνω.” “Αυτοί είναι οι σύμμαχοί σας;”, σημείωσε με νόημα, προσθέτοντας πως ουδείς διαμαρτυρήθηκε για τη μαγνητοφώνηση υπουργού κυβέρνησης από έναν οικονομικό παράγοντα του Ισραήλ.

Eξάλλου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο βουλευτής, από το 2017 το ΚΚΕ καταγγέλλει συνακροάσεις, με την ΑΔΑΕ να σφυρίζει αδιάφορα, ενώ παρότι είναι γνωστό ότι υπάρχουν στοιχεία για συνακροάσεις από 14 χώρες επικρατεί σιγή νεκροταφείου. Μάλιστα, ο Παφίλης έκανε λόγο και για την “ξεφτίλα”, της άρνησης της δικαιοσύνης να διερευνήσει την υπόθεση με τη δικαιολογία “ότι δεν έχει αριθμό πρωτοκόλλου”.

Όσο για την περιλάλητη λίστα Πέτσα, ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να υιοθετήσει την τροπολογία του ΚΚΕ για τη δωρεάν μετάδοση των μηνυμάτων με περιεχόμενο δημόσιας υγείας από όλα τα ΜΜΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Είναι δυνατόν να πεθαίνει κόσμος κι αυτοί να βγάζουν χρήμα κρατικό από τις τσέπες των εργαζομένων. […] Απολογηθείτε στον ελληνικό λαό, τους πεθαμένους τους άρρωστους αυτούς που υποφέρουν”. Καυτηρίασε την υποκρισία των αστικών κομμάτων, τα παιχνίδια “με τα ΜΜΕ, με ανύπαρκτα σάιτ, με γίγαντες της ενημέρωσης που είναι ταυτόχρονα εφοπλιστές και κατασκευαστές”. Ζήτησε να δημοσιεύονται αναλυτικά τα στοιχεία για το ποιος και πόσα παίρνει στην ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας ενημέρωσης, αλλά και να δοθούν ανάλογα στοιχεία για την τελευταία 10ετία και να μπεί “κάθε κατεργάρης στον πάγκο του”.

Κλείνοντας, ο Θανάσης Παφίλης τόνισε πως δεν πρέπει ο λαός να συγχωρήσει να σβήσουν τις αυταπάτες αυτών που τους κορόιδεψαν για πιο ανθρώπινο καπιταλισμό και “να βάλει πλώρη για μια άλλη μια εξουσία, μια άλλη κοινωνία που θα του ανήκει και δε θα του κλέβει τον ιδρώτα.”

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: