Αποκλεισμός μουσουλμάνου υποψηφίου από τον Γ. Καραμέρο στο ψηφοδέλτιο του Σύριζα στο Μαρούσι

Την καταγγελία κάνει η νεολαία Σύριζα, δηλώνοντας πως δε στηρίζει την υποψηφιότητα, επιχειρώντας να παρουσιαστεί ως “αριστερή φωνή” κριτικής στην κυρίαρχη επιλογή του κόμματος στο δήμο.

Τα “συντροφικά μαχαίρια” βγήκαν μεταξύ Γιώργου Καραμέρου, υποψήφιου δημάρχου Αμαρουσίου με την παράταξη που στηρίζει ο Σύριζα “Ενωμένο Μαρούσι” και τη νεολαία του κόμματος, που καταγγέλλει ότι μέλος της, μουσουλμανικού θρησκεύματος, αποκλείστηκε από το ψηφοδέλτιο του πρώην τηλεπαρουσιαστή και αντιπεριφερειάρχη της Ρένας Δούρου λόγω της καταγωγής του.

Σε μια οξύτατη ανακοίνωση που καταγγέλλει “πρακτικές αποκλεισμού λόγω χρώματος και καταγωγής”, η οργάνωση νεολαίας του Σύριζα δηλώνει πως δεν πρόκειτια να στηρίξει την υποψηφιότητά του στο δήμο. Ενώ ενδιαφέρον έχει και το πρώτο σχόλιο κάτω από την ανάρτηση που λέει ότι στο “προοδευτικό ψηφοδέλτιο” του Καραμέρου, έχει συμπεριληφθεί χρυσαυγίτης υποψήφιος (!) χωρίς όμως να κατονομάζεται, για να ελεγχθεί κατά πόσο ισχύει.

Δεν είναι πρώτη φορά που η νεολαία Σύριζα προσπαθεί αν δείξει “προοδευτική” διαφοροποίηση σε σχέση με κάποιες επιλογές του κόμματός της, συνεχίζοντας μια μακροχρόνια πασοκική παράδοση, που ζήσαμε κυρίως μέσω της ΠΑΣΠ και του δόγματος Λαλιώτη που λέει “άλλο το κόμμα, άλλο η κυβέρνηση”. Σε όλα τα κεντρικά ζητήματα βέβαια, παρά τις εξαιρετικά περιορισμένες δυνάμεις της, που είναι και η βασική της διαφορά σε σχέση με τον πράσινο πρόγονό της, στηρίζει με τα μπούνια την κυβέρνηση και τις αντιλαϊκές επιλογές της.

Είτε πρόκειται πράγματι για περιστατικό ρατσιστικής διάκρισης, για να μη θιγούν τα συντηρητικά αντανακλαστικά μερίδας των ψηφοφόρων του Καραμέρου, είτε για καβγά για τα οφίτσια που ενδύεται αντιρατσιστικά επιχειρήματα, το μόνο σίγουρο είναι πως ο Σύριζα δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τα αστικά κόμματα σε αλληλοκαρφώματα και πρακτικές του “παλιού” το οποίο τάχα ήρθε να αντικαταστήσει.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: