Αποκαλυπτικό βίντεο – Καταρρέει το παραμύθι της ΕΛ.ΑΣ. για την ρίψη κρότου-λάμψης σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια

Το βίντεο αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε κανείς αστυνομικός που “τραβήχτηκε” από διαδηλωτές και ο πρώτος άνδρας της Ομάδας Δράση μπαίνει στην πολυκατοικία μετά τη ρίψη της χειροβομβίδας. Αλλά αν η πραγματικότητα διαφωνεί με την αστυνομία, τόσο το χειρότερο για αυτήν…

Η κρότου λάμψης ήταν για να σώσουμε συνάδελφο, που τον αρπάξανε και τον τραβήξανε μέσα καμιά τριανταριά άνθρωποι, δεν ξέρω και εγώ τι θέλανε να τον κάνουνε.

Τάδε έφη ο γνωστός εκπρόσωπος-συνδικαλιστής της αστυνομίας Μπαλάσκας, λέγοντας συνειδητά ψέματα, για το γνωστό περιστατικό με τη ρίψη χειροβομβίδας κρότου-λάμψης στο εσωτερικό μιας πολυκατοικίας, επί της οδού Τσαμαδού στα Εξάρχεια.

Το ίδιο ψέμα όμως μετέφεραν και οι αστυνομικοί ρεπόρτερ, αναπαράγοντας αμάσητη την εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο, το βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το omnia.tv αποδεικνύει την αλήθεια, που δεν έχει καμία σχέση με τα μυθεύματα της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως φαίνεται καθαρά, κανείς αστυνομικός δεν τραβήχτηκε από τους διαδηλωτές που βρήκαν καταφύγιο στην πολυκατοικία. Για την ακρίβεια, κανείς αστυνομικός δεν είχε μπει καν στο εσωτερικό της, πριν από τη ρίψη της κρότου-λάμψης.

Ένας άνδρας της Ομάδας Δράση πετάει τη χειροβομβίδα, στοχεύοντας στους διαδηλωτές στο βάθος του πλάνου. Ο πρώτος αστυνομικός μπαίνει στο κτίριο αμέσως μετά από τη ρίψη και καλεί τους υπόλοιπους να τον ακολουθήσουν. Αλλά ο επικεφαλής της ομάδας τους καλεί φωνάζωντας επανειλημμένα να γυρίσουν πίσω.

Έχει σημασία και το σημείο που ακολουθεί. Ο Μπαλάσκας τονίζει πως η χειροβομβίδα κρότου-λάμψης δεν αποτελεί φονικό όπλο, “απλώς” κάνει θόρυβο και βγάζει φως. Ο χαρακτηρισμός αυτός όμως (μη φονικό όπλο) απαιτεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τη χρήση του, και παύει αυτομάτως να έχει ισχύ, από τη στιγμή που πετιέται πάνω στο πλήθος, σε τόσο κοντινή απόσταση.

Η μαρτυρία του φωτογράφου Σωτήρη Κυπραίου, που είχε χάσει την ακοή του πριν από μερικά χρόνια, όταν έσκασε σχεδόν πάνω του -σε μισό μέτρο απόσταση- μέσα σε μια κλειστή στοά μια αντίστοιχη χειροβομβίδα, εξηγεί πειστικά και τεκμηριωμένα τι συνέπειες μπορεί να έχει ένα τέτοιο χτύπημα, με τον δολοφονικό τρόπο που χειρίζονται οι αστυνομικοί τις κρότου-λάμψης.

Όπως εξηγεί ο Σ. Κυπραίος, οι κρότου-λάμψης βγάζουν ένταση τριών εκατομμυρίων κεριών και 170 ντεσιμπέλ, για αυτό και πρέπει να πετάγονται σε απόσταση 50 μέτρων μακριά από το πλήθος. Καταλαβαίνει κανείς ότι στο εσωτερικό μιας πολυκατοικίας δεν συντρέχει καμία από αυτές τις προϋποθέσεις.

Σε κάθε περίπτωση, αποδεικνύεται το αισχρό ψέμα που διακίνησε συνειδητά η ΕΛ.ΑΣ., για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την αλγεινή εντύπωση που προκάλεσε το βίντεο με τη ρίψη χειροβομβίδας σε πολυκατοικία. Αλλά και η προθυμία των κυρίαρχων ΜΜΕ να αναπαράγουν άκριτα τη γραμμή της ΓΑΔΑ και του Υπουργείου Προ-Πο.

Και αν η πραγματικότητα διαφωνεί μαζί τους, τόσο το χειρότερο για αυτήν…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: