Από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε η προστασία της δημόσιας υγείας – “Έμεινα για λίγο, δεν κοινώνησα” ισχυρίζεται τώρα η δήμαρχος Κέρκυρας

Όταν κατάλαβε ότι η ενέργειά της όχι απλά γύρισε μπούμερανγκ, αλλά και την οδήγησε ενώπιον του αυτοφώρου, επιχείρησε να εμφανιστεί ως μετανοούσα Μαγδαληνή, ζητώντας συγγνώμη για το “λάθος μήνυμα” που εξέπεμψε η παρουσία της στο ναό.

Τη δήμαρχο Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου την είχαμε γνωρίσει ευρύτερα για πρώτη φορά πριν περίπου δυο μήνες, όταν δήλωνε πως το καρναβάλι της Κέρκυρας “θα πραγματοποιηθεί κανονικά” ενάντια στη σχετική απαγόρευση που είχε εκδοθεί τότε σε όλη την επικράτεια. Ευτυχώς για την υγεία των δημοτών, η δήμαρχος το ξανασκέφτηκε και αποφάσισε να συμμορφωθεί στις οδηγίες.

Φαίνεται όμως ότι εξακολουθεί να μην έχει πειστεί ιδιαίτερα από την αναγκαιότητα των μέτρων διασποράς κατά της ασθένειας, ιδιαίτερα εφόσον θίγονται “ζωτικές ανάγκες” όπως ο εκκλησιασμός. Τι κι αν πριν λίγο καιρό πρωταγωνιστούσε σε σποτάκι όπου ζητούσε από τους πολίτες της Κέρκυρας “να μείνουν σπίτι”, η ίδια παραβρέθηκε χθες στη Θεία Λειτουργία στο ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στην πόλη της Κέρκυρας, μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον υπεύθυνο των πολιτιστικών του δήμου. Τι κι αν ο νόμος προβλέπει λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών, η ίδια μαζί με τους παρατρεχάμενούς της θεώρησε πως ήταν μια καλή ευκαιρία να κάνει επίδειξη νομιμοφροσύνης στο τοπικό ιερατείο, που ουδόλως αντέδρασε στην παρουσία της, αλλά και επίκληση στα θρησκευτικά αντανακλαστικά του πιο σκοταδιστικού κομματιού της τοπικής κοινωνίας.

Μόνο που όταν κατάλαβε ότι η ενέργειά της όχι απλά γύρισε μπούμερανγκ, αλλά και την οδήγησε ενώπιον του αυτοφώρου, επιχείρησε να εμφανιστεί ως μετανοούσα Μαγδαληνή, ζητώντας συγγνώμη για το “λάθος μήνυμα” που εξέπεμψε η παρουσία της στο ναό, προσθέτοντας ότι “ξέρει να αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών της.”

Ισχυρίστηκε λοιπόν ότι “έμεινε μόνο για λίγα λεπτά στο ναό, ως εκπρόσωπος του δήμου (χωρίς να εξηγεί για ποιο λόγο αυτός ήταν ανάγκη να εκπροσωπηθεί σε αυτή τη συγκυρία), ότι τήρησε τις αποστάσεις και ότι δεν κοινώνησε. Το μόνο που δεν είπε δηλαδή είναι ότι παραπάτησε και βρέθηκε στο ναό κατά λάθος. Όσο για τις ευθύνες που ξέρει να αναλαμβάνει, ανάληψη ευθυνών χωρίς συνέπειες δεν υφίσταται. Κι αν δε θέλει να τις εφαρμόσει στην πράξη η ίδια για τον εαυτό της, ή όσοι τη στηρίζουν στο δημοτικό συμβούλιο, θα έρθει ο καιρός που θα επιβάλλουν οι πολίτες, που βλέπουν την υγεία τους να υπονομεύεται και τη νοημοσύνη τους να υποτιμάται από εκείνους που θα έπρεπε να αποτελούν πρότυπα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Η τακτική δικάσιμος για την υπόθεση έχει οριστεί για τις 25 Μαΐου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: