Από το Μπάτμαν στον Μπάιντεν- Στάλιν: Best of τραμπικών διαδηλωτών στο Καπιτώλιο

Παρά το σκληρό συναγωνισμό γραφικότητας και παράνοιας σε αμφιέσεις ή πλακάτ, κάποιοι από τους συμμετέχοντες στο χθεσινό “πραξικόπημα” απ’ τα Λιντλ, κέρδισαν με το σπαθί (ή άλλα εξαρτήματα) μια θέση στο τοπ -6.

Όταν προσθέσεις ακροδεξιά και σόσιαλ μίντια, το αποτέλεσμα είναι θεαματικά γκροτέσκο, αβάσταχτα κωμικό και συνάμα εξίσου επικίνδυνο και ενδεικτικό της βαθιάς σήψης στην οποία μπορεί να οδηγήσει αυτό το τελματωμένο σύστημα ολόκληρα κομμάτια της ισχυρότερης καπιταλιστικής χώρας του πλανήτη. Παρά το σκληρό συναγωνισμό γραφικότητας και παράνοιας σε αμφιέσεις ή πλακάτ, κάποιοι από τους συμμετέχοντες στο χθεσινό “πραξικόπημα” απ’ τα Λιντλ, κέρδισαν με το σπαθί (ή άλλα εξαρτήματα) μια θέση στο τοπ -7, αν και είναι βέβαιο ότι κάποια ταλέντα παρέμειναν απέξω.

Ο Caveman and the QAnon band

Ο αδιαπραγμάτευτος σταρ της χθεσινής εισβολής, μια μορφή που απέκτησε την παγκόσμια αναγνώριση που της άξιζε, καθώς στις ΗΠΑ ήταν ήδη μια σχετικά οικεία μορφή, ως ένας από τους πιο προβεβλημένους εκπροσώπους της συνωμοσιολογικής θεωρίας περί QAnon, που θέλει τον Τραμπ θύμα του βαθέος κράτος και μιας κλίκας παιδεραστών. Κάποιοι τραμπικοί στα ΜΚΔ βέβαια, έσπευσαν να προβάλλουν μονταρισμένη φωτό του Jake Angeli, όπως είναι το όνομα του ήρωα με το αρκουδοτόμαρο σε διαδήλωση του BLM πριν κάποιους μήνες, ώστε να μη φαίνεται ότι ήταν εκεί ξεκάθαρα στα πλαίσια αντιδιαδήλωσης. Εκτός από τον Angeli και η υπόλοιπη κουστωδία των QAnon είναι άξια προσοχής και κατά κάποιους παραπέμπει σε σκανδιναβική συμμετοχή στη Eurovision, αν και στην πραγματικότητα μοιάζει περισσότερο με διασταύρωση Λόρντι και Ρουσλάνα.

Μπάτμαν: Η επιστροφή του ψεκασμένου ιππότη

Μπορεί εδώ και ένα περίπου χρόνου να στερούμαστε τα μεγάλα μπλοκμπάστερ (κι όχι, ένα Tenet δε φέρνει την άνοιξη), οι οπαδοί του πορτοκαλί ανθρώπου ωστόσο ευτυχώς φροντίζουν να αναπληρώνουν το κενό για το φιλοθεάμον κοινό και με το παραπάνω:

Ο Σπάιντερμαν με πολιτικά

Άλλος ένας υπερήρωας από το χώρο των κόμιξ, που προσπάθησε να κυκλοφορήσει ινκόγνιτο στο Καπιτώλιο, δίχως τη γνώριμη στολή του, οι εξαιρετικές ικανότητές του ωστόσο στην αναρρίχηση τον πρόδωσαν, σκορπίζοντας παράλληλα χαρά στα εκατομμύρια των θαυμαστών του ανθρώπου – αράχνη.

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από το Καπιτώλιο

Δεν είναι μόνο τα μουρουτοτρόλ με τα σταλινικά άβαταρ που βλέπουν εφιάλτες με το σοβιετικό ηγέτη, ούτε είναι μονοπώλιο των εγχώριων κατά φαντασίαν φιλελέ να βλέπουν παντού κομμουνιστές και σοβιετίες. Αν γελούσατε με όσους έβγαζαν τον Ομπάμα “μαρξιστή”, μπορείτε να κλάψετε (από τα γέλια) με όσους οραματίζονται το Μπάιντεν ως Στάλιν, κάνοντας μάλιστα και υψηλής ευφυίας λογοπαίγνια για τις εκλογές που δήθεν έκλεψε (Stalin-Stealin). Aν μη τι άλλο όμως, του πάει το μουστάκι.

Όταν οι σκιτσογράφοι των ναζί συνάντησαν τους Simpsons

Σε παρόμοιο μήκος κύματος με το προηγούμενο, ο “Βraveheart” Τραμπ αποκεφαλίζει τον Αη-Βασίλη Καρλ Μαρξ, ουρλιάζοντας παράλληλα “Ελευθερία” σε γοτθική γραμματοσειρά βγαλμένη απευθείας ναζιστικά έντυπα.

Ο αραχτός redneck

Δεν υπάρχει τίποτε πιο χαλαρωτικό από το να σηκώνεις τα πόδια στο γραφείο μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά. Ιδιαίτερα αν πρόκειται για το γραφείο της Νάνσι Πελόζι, της Δημοκρατικής εκπροσώπου της Βουλής των Αντιπροσώπων, που στα μάτια ανθρώπων σαν τον θείο είναι κάτι μεταξύ Πασιονάριας και Ρόζας Λούξεμπουργκ.

 

O old school ναζί

Γιατί καλές οι προβιές, τα κέρατα και τα λοιπά πλουμιστά μπιχλιμπίδια της αλτ ράιτ, αλλά κάποιες φορές χρειάζεται η επιστροφή στις ρίζες κι εκεί όπου ξεκίνησαν όλα, δηλαδή στον Αδόλφο και τα στρατόπεδα εξόντωσης, όπου η εργασία απελευθέρωνε. Βέβαια από την άλλη ας μη βιαζόμαστε να κρίνουμε, μπορεί στον άνθρωπο να άρεσε απλά η στάμπα και η γραμματοσειρά.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: