Απειλές για συλλήψεις σε μέλη της ΚΝΕ που καταγγέλλουν την παραβίαση του ασύλου στην ΑΣΟΕΕ

Αντιμέτωποι με απειλές των ΜΑΤ βρίσκονται φοιτητές μέλης της ΚΝΕ που προασπίζονται το άσυλο, ενημερώνοντας έξω από την πύλη της ΑΣΟΕΕ για τα απαράδεκτα γεγονότα των ημερών.

Ακάθεκτη συνεχίζει το έργο της ενάντια στους φοιτητές που διαμαρτύρονται για την κατάφωρη παραβίαση του ασύλου από την ΕΛΑΣ στην ΑΣΟΕΕ, όπως και για το απαράδεκτο λοκ – άουτ που αποφάσισε η σύγκλητος της σχολής. Αυτή την ώρα μέλη της ΚΝΕ, φοιτητές της ΑΣΟΕΕ απειλούνται απειλούνται από άντρες των ΜΑΤ με καταστολή και συλλήψεις, επειδή τόλμησαν να συγκεντρωθούν στην πύλη της σχολής τους, ενημερώνοντας συναδέλφους τους και περαστικούς για τα απαράδεκτα γεγονότα των ημερών, καθώς στην παραβίαση του ασύλου από την αστυνομία ήρθε να προσταθεί η απρόκλητη βίαιη επίθεση χθες σε φοιτητές που διαμαρτύρονταν για την κατάσταση. Στην ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ καταγγέλλει τη στάση της αστυνομίας, στηλιτεύοντας παράλληλα την κυβέρνηση, αλλά και τη σύγκλητο της σχολής, που ανοιχτά σιγοντάρει την πολιτική της καταστολής:

«Αυτήν τη στιγμή δυνάμεις των ΜΑΤ απειλούν με καταστολή και συλλήψεις φοιτητές της ΑΣΟΕΕ, μέλη της ΚΝΕ, που βρίσκονται έξω από την πύλη της σχολής τους, ενημερώνοντας φοιτητές και κόσμο που περνάει από το σημείο για τα γεγονότα που έγιναν την προηγούμενη μέρα.

Η ενέργεια αυτή προστίθεται στην απαράδεκτη επίθεση της αστυνομίας σε φοιτητές, τη Δευτέρα 11/11, που αντιδρούσαν στο lock-out της ΑΣΟΕΕ και την παραβίαση του ασύλου από τα ΜΑΤ.

Για τις εξελίξεις αυτές έχει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση της ΝΔ που προσπαθεί να επιβάλει το δόγμα “νόμος και τάξη”, για να υπερασπιστεί την αντιλαϊκή πολιτική της, αλλά και η Σύγκλητος της ΑΣΟΕΕ, που ακολουθεί και στηρίζει αυτή την κατεύθυνση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να αποχωρήσουν τώρα τα ΜΑΤ από την ΑΣΟΕΕ. Καμία παραβίαση του ασύλου και καταστολή των αγωνιστικών διαδικασιών των φοιτητικών συλλόγων.
  • Να αρθεί άμεσα το lock-out της ΑΣΟΕΕ, ώστε να γίνει Γενική Συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου για να πάρει θέση για όλες αυτές τις εξελίξεις, μπροστά και στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου».
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: