Απάντηση του Δήμου Πατρέων στη λάσπη περί ρουσφετιών της ΔΕΥΑΠ σε εργολάβους

Με συγκεκριμένα παραδείγματα επιβολής και διεκδίκησης υψηλών προστίμων από εταιρείες και εργολάβους απαντά ο Δήμος Πατρέων σε αθλιότητα μέλος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΥΑΠ περί δήθεν ευνοϊκής μεταχείρισης επιχειρηματιών από την εταιρεία ύδρευσης.

Βαρύ έπεσε, όπως φαίνεται, το 70% με το οποίο επανεξελέγη ο Κώστας Πελετίδης στο Δήμο Πατρέων, κι έτσι ο βρώμικος πόλεμος που δέχθηκε προεκλογικά η δημοτική αρχή συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Αυτή τη φορά η συκοφαντία παίρνει τη μορφή υπονοούμενων σε δημοσίευμα του τοπικού τύπου από μέλος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ της ΔΕΥΑΠ, πως τάχα η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης έχει προνομιακές σχέσεις με εργολάβους. Δίδοντας άμεση απάντηση, το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πατρέων, παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία που αποδεικνύουν πως όχι απλώς δεν υπάρχει εύνοια, αλλά αντίθετη επιβολή υψηλών προστίμων και ακόμα και άσκηση ένδικων μέσων σε βάρος κακοπληρωτών εργολάβων και εταιρειών:

Αναληθές δημοσίευμα – άρθρο στον τοπικό Τύπο, αφήνει υπονοούμενα για την σχέση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, με εργολάβους που τάχα τυγχάνουν εύνοιας και ιδιαίτερης μεταχείρισης από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης. Πρόκειται για ψέμα και το αποδεικνύουν δύο και μόνο παραδείγματα, που παραθέτουμε για την αποκατάσταση της αλήθειας. Θα θυμίσουμε σχετική απόφαση, την 403 21/11/2018, για την άσκηση ένδικων μέσων κατά της εταιρείας που κατασκεύαζε την Ολυμπία Οδό, για κατανάλωση νερού που δεν πληρώθηκε, ύψους 400.000 ευρώ.

Ένα δεύτερο παράδειγμα που είναι και πρόσφατο, αφορά νέα απόφαση, την 228 10/6/2019, για επιβολή προστίμου 4.000 ευρώ σε κατασκευαστική εταιρεία, που έπαιρνε παράνομα νερό από πυροσβεστικό κρουνό. Προφανώς ο κ. Γκόβας –μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ- που υπογράφει το άρθρο, δεν το γνωρίζει γιατί απουσίαζε από την συγκεκριμένη συνεδρίαση, όπως απουσιάζει για αρκετούς μήνες από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ.

Πέραν αυτών των δύο παραδειγμάτων, η ΔΕΥΑΠ τα τελευταία πέντε χρόνια, έχει προχωρήσει σε πολλές ακόμα επιβολές προστίμων σε κατασκευαστικές εταιρείες, που αφορούν μικρότερα ποσά από το παραπάνω.

Το εν λόγω λοιπόν δημοσίευμα επιχειρεί να πλήξει, όχι μόνο το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ και τους εργαζόμενους  αλλά συνολικά την Δημοτική Αρχή.

Ο Πατραϊκός λαός όμως ξέρει και το επιβεβαίωσε στις πρόσφατες εκλογές, ότι αυτή η Δημοτική Αρχή σέβεται τα λεφτά του και έχει πάντα ως αφετηριακή της γραμμή την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: