“Απαγορεύεται να διαδηλώνετε και να πηγαίνετε στα Εξάρχεια!” – Απίστευτοι περιοριστικοί όροι στους συλληφθέντες της ΑΣΟΕΕ

Το άβατο των Εξαρχείων γίνεται πράξη αλλά με πρωτοβουλία της κυβέρνησης που δείχνει στην πράξη πώς εννοεί το χτύπημα και τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Η αστική δημοκρατία δείχνει τα δόντια της

Ο αυταρχικός κατήφορος του “κράτους δικαίου” και της αστικής δημοκρατίας συνεχίζεται αμείωτος.

Πριν από λίγη ώρα οι τρεις συλληφθέντες της κινητοποίησης της Πέμπτης μπροστά από την ΑΣΟΕΕ, από όπου και το κλασικό στιγμιότυπο με το φύτεμα υπόπτων  αντικειμένων στις τσάντες τους, απολογήθηκαν στον ανακριτή στην Ευελπίδων και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Το πρωτοφανές, ωστόσο, είναι ότι μαζί με τους κλασικούς περιορισμούς της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της τακτικής παρουσίας σε αστυνομικό τμήμα, μπήκαν και δύο εξοργιστικοί όροι που προβλέπουν να μη διαδηλώνουν και να μην επισκέπτονται την περιοχή των Εξαρχείων! Το πλέον τραγελαφικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι ένας εκ των τριών συλληφθέντων εργάζεται στα Εξάρχεια, παρόλα αυτά του απαγορεύτηκε ουσιαστικά να πηγαίνει στον χώρο δουλειάς του!

Παράλληλα τους αποδόθηκαν κατηγορίες σε κακουργηματικό βαθμό, δείχνοντας πως ο κόπος των αστυνομικών και του φυτέματος δεν πήγε χαμένος…

Η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη δήλωσε σχετικά στο News247:

“Είναι πρωτοφανής η απόφαση, για παράδειγμα το ένα παιδί εργάζεται στα Εξάρχεια. Έρχεται σε αντίθεση, όχι μόνο με τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του κατηγορουμένου, αλλά και με τη συνταγματικά προβλεπόμενη ευθύνη της Δικαιοσύνης, η οποία εκ του Συντάγματος οφείλει να τα εγγυάται όταν η εκτελεστική εξουσία τα πραβιαζει. Σήμερα, η Δικαιοσύνη, συντασσόμενη απολύτως με την κυβέρνηση, καταργεί ανερυθρίαστα ένα δικαίωμα που κέρδισε ο λαός μας με αίμα και μετά γράφτηκε στο Σύνταγμα ως ανώτατος νόμος. Όλη η Ελλαδα πλέον γνωρίζει μέσα από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, την αθωότητα των κατηγορουμένων και την ενοχή της Αστυνομίας. Αλλά για άλλη μια φορά η Δικαιοσύνη ήταν τυφλή μπροστά στα βίντεο αλλά όχι κουφή μπροστά στα κελεύσματα της κυβέρνησης”.

Η πρωτοφανής αυτή απόφαση έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του νόμου της ΝΔ για τις διαδηλώσεις, δείχνοντας στην πράξη πώς ακριβώς ερμηνεύει τον περιορισμό του δικαιώματος της συνάθροισης.

Παράλληλα δημιουργεί ένα πολύ άσχημο προηγούμενο, μακριά από κάθε κανόνα δικαίου και κοινής λογικής, στοχοποιώντας μια ολόκληρη περιοχή και όσους κατοικούν ή συχνάζουν σε αυτήν. Το διαβόητο “Άβατο” των Εξαρχείων είναι πλέον γεγονός αλλά με κυβερνητική πρωτοβουλία!

Θα μπορούσε να σχολιάσει κανείς πολλά για τον αυταρχισμό του αστικού κράτους και των μηχανισμών του, αλλά τα λόγια χάνουν πλέον την αξία τους και ωχριούν μπροστά στα γεγονότα. Η αστική δημοκρατία δείχνει τα δόντια της και αλίμονο σε όσους πιστεύουν πως μπορούν να την μεταρρυθμίσουν και να επιστρέψουν σε μια… κανονικότητα.

Ή αλλιώς, για να δανειστούμε και μια δική τους φράση: αυτή είναι η αστική δημοκρατία και σε όποιον αρέσει!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: