“Αντίποινα” στο φεστιβάλ της ΚΝΕ τα φασιστικά συνθήματα σε σχολείο της Καλλιθέας κατά τη διευθύντρια

Σε μια ξεδιάντροπη εξίσωση φασιστών και κομμουνιστών προχώρησε η διευθύντρια γυμνασίου του βεβηλωμένου από φασιστικά συνθήματα σχολικού συγκροτήματος “Νίκος Μπελογιάννης”, αποδίδοντας τους βανδαλισμούς σε “αντίπραξη” για το μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο χώρο.

Σε ένα ρεσιτάλ ξεπλύματος των φασιστοειδών που βεβήλωσαν με συνθήματα μίσους το σχολικό συγκρότημα “Νίκος Μπελογιάννης” επιδόθηκε η διευθύντρια του σχολείου, όταν μέλη της ΤΕ Νοτίου Τομέα του ΚΚΕ της ζήτησαν το λόγο για τον οποίο για τρίτη συνεχή μέρα δεν έχουν σβηστεί τα συνθήματα. Ούτε λίγο ούτε πολύ η διευθύντρια ισχυρίστηκε πως η ΚΝΕ “προκάλεσε” τους βανδαλισμούς των φασιστών, λόγω του ότι στο χώρο του σχολείου το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαν πραγματοποιηθεί εκδηλώσεις του μαθητικού φεστιβάλ της οργάνωσης. Σαν να μην έφτανε αυτή η αποθέωση της θεωρίας των δύο άκρων, η διευθύντρια άρχισε να απειλεί ουσιαστικά τους κνίτες και τα μέλη του ΚΚΕ ότι δε θα δώσει άδεια για κανενός είδους παρουσία τους στο μέλλον, χαρακτηρίζοντας την “παράνομη”. Δε δίστασε μάλιστα να δηλώσει υποκριτικά ότι ενημέρωσε το δήμο, όταν στην πραγματικότητα ο δήμαρχος είχε ενημερωθεί μόλις την προηγούμενη μέρα κατόπιν παρέμβασης των κομμουνιστών συμβούλων, με αποτέλεσμα τα συνθήματα να καθαριστούν από συνεργείο το άλλο πρωί, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης των κομματικών οργανώσεων στο σχολείο. Σε ανακοίνωση που μοιράστηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σημειώνονται τα εξής:

 

«Έξω οι φασίστες από τα σχολεία

Οι Οργανώσεις Καλλιθέας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καταγγέλλουν το βανδαλισμό από φασιστοειδή του Σχολικού Συγκροτήματος “Νίκος Μπελογιάννης” στην Καλλιθέα, ανήμερα της 1ης Μάη.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου, συνολικά το λαό της Καλλιθέας να καταδικάσουν και να απομονώσουν τους φασίστες.

Αποτελεί πρόκληση επιπλέον το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε την ημέρα-ορόσημο, που τιμάμε τους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης. Αυτήν τη μέρα που οι ναζί κατακτητές εκτέλεσαν του 200 κομμουνιστές στην Καισαριανή.

Ο λαός της Καλλιθέας έχει ζήσει στο πετσί του τι σημαίνει φασισμός. Από άκρη σ’ άκρη είναι νωπό το αίμα των πατριωτών αγωνιστών του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ που εκτελέστηκαν από τους ναζί, προγόνους των σημερινών φασιστοειδών.

Το λέμε καθαρά, στα σχολεία μας και στις γειτονιές μας δεν έχουν δουλειά οι φασίστες!

Δεν θα τους αφήνουμε να σταθούν πουθενά. Είναι εγκληματίες γιατί είναι φασίστες. Να τους απομονώσουμε!

Πολεμάμε τη ναζιστική φασιστική ιδεολογία και το σάπιο σύστημα που τη γεννάει».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: