“Αντιφασιστικός συναγερμός απέναντι στα πογκρόμ και την ρατσιστική βία” – Πορεία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες στην Αθήνα

“Έλληνες και ξένοι, εργαζόμενοι και νεολαίοι, μπορούμε να ζήσουμε μαζί και να παλέψουμε μαζί ενάντια στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό”, ανέφερε μεταξύ άλλων το κάλεσμα για την αποψινή πορεία.

Πορεία με αρκετά μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας πριν λίγες ώρες, ως ένδειξη αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, ως απάντηση στο κλίμα ρατσισμού, εθνικισμού και ξενοφοβίας που συστηματικά καλλιεργείται από κυβέρνηση και ΜΜΕ. Κεντρικό αίτημα της πορείας στην οποία καλούσαν συλλογικότητες και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ήταν η ασφαλής μετακίνηση των προσφύγων στις χώρες προορισμού τους στην ΕΕ. Ανάμεσα σε άλλα, το κάλεσμα ανέφερε πως:

“Απέναντι σε όλους αυτούς που κρατάνε άοπλους, αβοήθητους και εγκλωβισμένους ανάμεσα σε αντίπαλους στρατούς, μπροστά από φράχτες και μέσα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ανθρώπους που ξεσπιτώθηκαν από τα βάσανα και τις κακουχίες και αναζητούν ελάχιστη ελπίδα για να ζήσουν.

Υψώνουμε ασπίδα προστασίας προς τους πρόσφυγες και μετανάστες και βάζουμε μπλόκο στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα εκφασισμού της κοινωνίας, που επιβάλλεται από τους ισχυρούς προς άγραν εξιλαστήριων θυμάτων.

Έλληνες και ξένοι, εργαζόμενοι και νεολαίοι, μπορούμε να ζήσουμε μαζί και να παλέψουμε μαζί ενάντια στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό.

Να βγούμε μαζί στον δρόμο και να σημάνουμε αντιφασιστικό συναγερμό απέναντι στα πογκρόμ και την ρατσιστική βία, στα νησιά, στον Έβρο και σε ολόκληρη τη χώρα”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: