Ανοίγουν τάφοι στη Θέρμη – Πρόχειρα μνήματα για θύματα του κορονοϊού

Τα στοιχεία της θνησιμότητας στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνουν την τραγική κατάσταση, καθώς οι θάνατοι αυτή την περίοδο έχουν τριπλασιαστεί σε σχέση με εκείνους του αντίστοιχου τριμήνου πέρσι.

Μπορεί η κυβέρνηση και οι κονδυλοφόροι της να έχουν αρχίσει ήδη να πανηγυρίζουν “ότι δε γίναμε Μπέργκαμο”, μια σειρά εικόνες όμως από τη Βόρεια Ελλάδα καταδεικνύουν πόσο προκλητικοί, άκαιροι και αβάσιμοι είναι αυτοί οι θριαμβευτικοί τόνοι.

Πιο συγκεκριμένα στη βαρύτατα πληττόμενη Θεσσαλονίκη, τα νεκροταφεία έχουν γεμίσει, με 8 ως 12 σορούς να μεταφέρονται καθημερινά μόνο στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη. Εκεί, συνεργεία του δήμου ανοίγουν διαρκώς νέους τάφους για να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες. Αποτέλεσμα είναι να έχουν στηθεί κυριολεκτικά εκατοντάδες πρόχειρα μνήματα με ξύλινους σταυρούς στη σειρά.

Τα στοιχεία της θνησιμότητας στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνουν την τραγική κατάσταση, καθώς οι θάνατοι αυτή την περίοδο έχουν τριπλασιαστεί σε σχέση με εκείνους του αντίστοιχου τριμήνου πέρσι. Από τον Απρίλιο ως σήμερα μόνο στη Θέρμη έχουν πραγματοποιηθεί 160 κηδείες, εκ των οποίων οι περισσότερες μόλις μέσα στους δύο τελευταίους μήνες. Στα Κοιμητήρια του Ευόσμου αντίστοιχα έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα 70 ταφές.

Το άνοιγμα νέων τάφων επιβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος επιχειρησιακού σχεδιασμού Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αβαρλής, λέγοντας πως “χάρις σε αυτό δε ζούμε σκηνές από την κόλαση του Δάντη” κι ότι “μέσα σε 2 μέρες, είχαμε 18 νεκρούς από Covid”.

Στην πραγματικότητα οι σκηνές από τη δαντική κόλαση ελάχιστα απέχουν από την εφιαλτική εικόνα που ζει η Βόρεια Ελλάδα, η Θεσσαλία και άλλες περιοχές της χώρας στη διάρκεια της πανδημίας, ως αποτέλεσμα του παντελώς αθωράκιστου δημόσιου συστήματος υγείας και των καταστροφικών επιλογών της κυβέρνησης για μη εφαρμογή μέτρων σε χώρους δουλειάς, σχολεία και ΜΜΜ, αντίθετα με την υπόκλισή της στα μεγάλα συμφέροντα του τουρισμού και των μεταφορών το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη διασπορά του κορονοϊού στη χώρα μας.

Με πληροφορίες από reader.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: