Αναστολή όλων των θρησκευτικών λειτουργιών σε εκκλησίες και κάθε λατρευτικό χώρο – Ανοιχτές για ατομική προσευχή

Με πρωθυπουργική απόφαση σταματάνε οριστικά οι λειτουργίες σε ναούς, όλοι ωστόσο θα πρέπει να θυμούνται τους απαράδεκτους ως τώρα χειρισμούς κυβέρνησης και ιερατείου με διακύβευμα τη δημόσια υγεία.

Μετά τα ημίμετρα που αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος για “λιτή” Θεία Λειτουργία νωρίς τα πρωινά της Κυριακής, με παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναστέλλονται όλες οι θρησκευτικές λειτουργίες σε όλους τους χώρους λατρείας. Ανοιχτά παραμένουν οι εκκλησίες μόνο για ατομική προσευχή.

Μπορεί ο πρωθυπουργός να επιχειρεί κατόπιν εορτής, κι αφού μέχρι χθες απλά παρακαλούσε την Ιερά Σύνοδο να “αυτορρυθμιστεί” πριν αναγκαστεί να παρέμβει ο ίδιος, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τη συνειδητή ολιγωρία της κυβέρνησης μπροστά στα ανήκουστα που έλεγε και έπραττε η ιεραρχία όλο αυτό το διάστημα, όπως και το ότι βουλευτές, ακόμα και υπουργοί, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον έναν ή άλλο τρόπο σιγοντάριζαν την απαράδεκτη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία στάση της εκκλησίας. Ακόμα και τώρα εξάλλου, ενώ έχουν κλείσει όλοι οι χώροι μαζικών συναθροίσεων, επιτρέπει τη λειτουργία εκκλησίων για “ατομική προσευχή”, χωρίς προφανώς να υπάρχει κάποιος μηχανισμός ελέγχου για το πόσοι θα είναι αυτοί οι προσευχόμενοι κάθε φορά. Δεν ξεχνάμε επίσης ότι το ιερατείο ουσιαστικά πέταξε το μπαλάκι στην κυβέρνηση, αφού από μόνο του ήταν άβουλο και ανίκανο να πάρει έστω και μια φορά μια απόφαση για το καλό του κοινωνικού συνόλου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: