“Αναρμόδιος” δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών για την επίθεση των ΜΑΤ στους μαθητές. Σφοδρή καταδίκη της Λαϊκής Συσπείρωσης

Την έντονη καταδίκη της εξέφρασε η ΛΑΣΥ Νεάπολης – Συκεών για τη επίθεση με χημικά σε μαθητές, παρουσία μάλιστα του Δημάρχου της πόλης, που αρνήθηκε να παρέμβει, δηλώνοντας “αναρμόδιος”.

Την έντονη καταδίκη της για τη βάναυση και αναίτια συμπεριφορά των ΜΑΤ απέναντι σε μαθητές, γονείς και καθηγητές που ήθελαν να θέσουν ερωτήσεις στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, εκφράζει η ΛΑΣΥ Νεάπολης – Συκεών. Οι Δημοτικοί της Σύμβουλοι εξάλλου υπέστησαν και οι ίδιοι τις συνέπειες της αστυνομικής επέμβασης, καθώς βρίσκονταν στο πλευρό των συγκεντρωμένων. Η δημοτική παράταξη στηλιτεύει επίσης τη συμπεριφορά των τοπικών αρχόντων, που προτίμησαν την ανταλλαγή φιλοφρονήσεων με την κυβέρνηση εντός σχολείου, αντί να συμπαρασταθούν στα θύματα της αστυνομικής βίας. Αποκορύφωμα η στάση του δημάρχου κ. Δανιηλίδη, ο οποίος παρά την παραίνεση από μέλη της ΛΑΣΥ να επέμβει προσωπικά στο περιστατικό, δήλωσε “αναρμόδιος” σε ό,τι αφορά την παρουσία ή μη των ΜΑΤ στην εκδήλωση, συναινώντας εμμέσως πλην σαφώς με την επίθεση:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης-Συκεών, καταγγέλλει την βάρβαρη και αναίτια επίθεση των ΜΑΤ σε μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς, που ήθελαν να παραβρεθούν στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον σύλλογο γονέων του 2ου Λυκείου Συκεών με ομιλητή τον υπουργό παιδείας κ. Γαβρόγλου.

Η κυβέρνηση αντί να σκύψει πάνω στα τεράστια προβλήματα της εκπαίδευσης και να ακούσει με προσοχή μαθητές και εκπαιδευτικούς, προτίμησε να περιχαρακώσει την εκδήλωση και να την μετατρέψει σε μία κλειστή φιέστα χειροκροτητών της αντιλαϊκής εκπαιδευτικής της πολιτικής.

Γι αυτό και έστειλε τις διμοιρίες των ΜΑΤ, που με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς εμποδίζοντας τους να συμμετάσχουν σε μια εκδήλωση που υποτίθεται πως οργανώθηκε γι αυτούς.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό μαθητών και εκπαιδευτικών, δεχόμενοι και οι ίδιοι την βάρβαρη επίθεση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει επίσης τη στάση της διοίκησης του Δήμου που όση ώρα τα κυβερνητικά ΜΑΤ χτυπούσαν και ψέκαζαν με χημικά μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αυτοί χαριεντιζόντουσαν μέσα στο σχολείο με τα κυβερνητικά και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε παραίνεση μάλιστα του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης προς τον Δήμαρχο κ. Δανιηλίδη, να παρέμβει ο ίδιος και να απαιτήσει την άμεση απομάκρυνση των διμοιριών των ΜΑΤ, αυτός δήλωσε αναρμόδιος !!!

Θέλουμε να δηλώσουμε και προς την κυβέρνηση αλλά και προς την διοίκηση του Δήμου πως οι Συκιές έχουν μεγάλη ιστορία αγώνων και θυσιών και πως αν περιμένουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα φοβίσουν τις λαϊκές οικογένειες και κυρίως τη νεολαία, τότε είναι πολύ βαθιά γελασμένοι.

Ανακοίνωση από laikisispirosisikeon.blogspot.com

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: