Αμετανόητος φασίστας ο Λαγός: “Γάγγραινα οι κομμουνιστές στο Πέραμα”

Προκλητικός ο Περιφερειάρχης των Νεοναζί, δηλώνει: “βρέθηκα στη φυλακή, γιατί έδωσα φαγητό και αίμα σε Έλληνες…”

Η δίκη της ΧΑ συνεχίστηκε σήμερα με την απολογία του Γιάννη Λαγού, που βλέπει τα άλλα μέλη της νεοναζιστικής συμμορίας να ρίχνουν πάνω του την ευθύνη για την εντολή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, και νιώθει στριμωγμένος. Δε διστάζει όμως, ακόμα και από τη θέση του απολογούμενου, να δίνει το στίγμα του ως αμετανόητος φασίστας και αντικομμουνιστής.

Ο αντικομμουνισμός είναι ο ένας βασικός άξονας της απολογίας του Λαγού. Χαρακτηρίζει “γάγγραινα” τους κομμουνιστές στο Πέραμα, ενώ λέει πως στόχος των νεοναζί στο πλαίσιο της… “ιδεολογικής μάχης” ήταν να μην αφήσουν “τίποτα του ΚΚΕ, ούτε αφίσα, ούτε σύνθημα, ούτε το παραμικρό”. Αποδεικνύει έτσι για άλλη μια φορά ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος εχθρός για τους ναζί, ο βασικός στόχος που θέλουν κυριολεκτικά να εξοντώσουν και να μη βλέπουν ούτε ζωγραφιστό, δηλαδή οι κομμουνιστές, τα σύμβολα και τα συνθήματά τους.

Δεν προκαλεί έκπληξη λοιπόν πως προσπαθεί να επιρρίψει σε εκείνους την ευθύνη για τη δολοφονική ενέδρα που τους έστησαν οι νεοναζί στο Πέραμα, στοχοποιώντας τον Σωτήρη Πουλικόγιαννη με τις γνωστές από παλιά κατηγορίες των φασιστοειδών εναντίον τους, και λέγοντας κυνικά “από το να τις φάνε οι χρυσαυγίτες, προτιμώ να τις φάνε οι κομμουνιστές”.

Κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, λέγοντας πως οι κομμουνιστές είναι συνηθισμένοι στο μαύρο χρήμα. Ενώ αναπαράγει και τη βρώμικη φήμη ότι ο Ρουπακιάς ήταν παλιά στο ΚΚΕ -από ό,τι είχαν ακούσει- και ήταν απλώς περαστικός από τη χρυσή αυγή, όπως είναι περαστικοί και άλλοι σε άλλα κόμματα, πχ τον ΣΥΡΙΖΑ. Για τη δολοφονία του Φύσσα υποστήριξε πως δεν υπήρχε καμία σχέση της ΧΑ κι ήταν έγκλημα του “περαστικού” Ρουπακιά, ενώ ισχυρίστηκε πως εκείνο το βράδυ δεν … κοιμήθηκε όταν έμαθε για την εμπλοκή του Ρουπακιά.

Ο δεύτερος άξονας της απολογίας του ήταν να αρνηθεί κάθε ενοχή και να περάσει προκλητικά στην αντεπίθεση. Επανειλημμένα προσπάθησε να εμφανιστεί ως “θύμα του συστήματος”, που τάχα διώκεται για τις ιδέες του.  Ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε πως είναι στη φυλακή γιατί έδινε φαγητό και αίμα σε Έλληνες… Ότι τραβολογιέται στο δικαστήριο για να απολογηθεί για… βεγγαλικά! Μίλησε για “συρραφές μηνυμάτων” και “φωτογραφίες”, που τάχα αποτελούν τα μοναδικά στοιχεία εναντίον του. Ότι κυνηγιέται για ιδεολογικούς λόγους, ως εθνικιστής πατριώτης, ενώ το δικαστήριο θα είχε άλλη στάση αν ήταν στο εδώλιο ακρο-αριστεροί με καλάσνικοφ (!). Και αποκάλυψε , κάνοντας παράλληλα διαφήμιση, πως ετοιμάζεται να πάρει ενεργά μέρος σε έναν νέο, εθνικιστικό πατριωτικό φορέα, που βρίσκεται στα σκαριά…

Έδωσε απαντήσεις τραβηγμένες από τα μαλλιά, για να δικαιολογήσει παλιότερες προκλητικές φράσεις του, όπως πχ ότι “οι αλιεργάτες θα δίνουν από εδώ και πέρα λόγο στη χρυσή αυγή”, αποδίδοντας τη διατύπωση στην πολιτική του … απειρία και λέγοντας πως το πλήρες νόημα ήταν να διεκδικήσουν τον “έλεγχο των λαθρομεταναστών”, με στοιχεία που θα τους έδιναν Έλληνες και η νεοναζιστική συμμορία θα τα έδινε -ως μεσάζων- στις αρμόδιες αρχές! Η ρουφιανιά εξάλλου επιβεβαιώνεται διαχρονικά ότι στον ένα ή άλλο βαθμό αποτελεί πυρήνα του DNA τόσο της φασιστικής, όσο και της “φιλελεύθερης” δεξιάς στον τόπο μας.  Όσο για την παράνομη οπλοκατοχή του -αδίκημα για το οποίο έχει καταδικαστεί στο παρελθόν -, ο Λαγός υποστήριξε πως κουβαλούσε σιδερικό για την … προσωπική του ασφάλεια, το οποίο του έδωσε ένα άγνωστο (!) πρόσωπο πριν χρόνια, και για το οποίο “κακώς δεν έβγαλε άδεια” αν και θα “μπορούσε”. Εσάς δηλαδή δε σας σταματάνε άγνωστοι στο δρόμο να σας δώσουν όπλα; Προσπάθησε επίσης να αποστασιοποιηθεί από την επίθεση κατά των Αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα, λέγοντας πως καταδικάζει όποιον κάνει επίθεση στο σπίτι κάποιου.

Παράλληλα, έδωσε μια άλλη διάσταση στο ζήτημα των διαγραφών και του κλεισίματος των γραφείων της Νίκαιας -στο οποίο τα στελέχη της νεοναζιστικής συμμορίας έχουν πέσει σε μια σειρά αντιφάσεις, δίνοντας διάφορες εκδοχές- λέγοντας – σε διάψευση του Παναγιώταρου- πως “μέλη δε διαγράφονταν, γιατί δεν υπήρχαν”, ενώ ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως το κλείσιμο των γραφείων, δε θα μπορούσε να γίνει μόνο με απόφαση του Μιχαλολιάκου…

Με πληροφορίες από Golden Dawn Watch

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: