Ακόμα και η ΑΔΕΔΥ κατά της ηγετικής κλίκας της ΓΣΕΕ! – «Απαιτούμε γνήσιο συνέδριο και όχι “συνέδριο”-παρωδία με ΜΑΤ και εποπτεία του πρωθυπουργού»

Η καταγέλαστη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ απομονώνεται ακόμα και από τους μέχρι πρότινος συνοδοιπόρους της που καταγγέλλουν τον εργοδοτικό της ρόλο και ζητάνε γνήσιο συνέδριο, χωρίς ΜΑΤ, εισαγγελείς, βία και νοθεία!

Αν κάποιοι επιμένουν να βλέπουν τη διαμάχη και τη συζήτηση για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ ως μια “κομματική αντιπαράθεση για τις καρέκλες” μπορούν να διαβάσουν τα παρακάτω και να αναθεωρήσουν.

Η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, που εδώ και πολλά χρόνια είχε σύμπλευση και κοινή στάση με την ηγεσία της ΓΣΕΕ -καθώς πλειοψηφούν οι ίδιες δυνάμεις σε αμφότερες- εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, τον αντεργατικό της ρόλο και το συνέδριο-παρωδία που ετοιμάζει για τις 25 Φλεβάρη! Παρά το γεγονός ότι καταψήφισαν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ, οι υπόλοιπες δυνάμεις πλειοψήφισαν, ντάσσοντας ένα κείμενο που ζητά γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ, χωρίς νόθους αντιπροσώπους και εργοδότες, χωρίς εισαγγελείς, ΜΑΤ και την υψηλή εποπτεία του πρωθυπουργού! Ενώ παράλληλα κηρύσσει διευκολυντική Στάση Εργασίας για την Τρίτη 25 Φλεβάρη και καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καβούρι, στο ξενοδοχείο “Απόλλων”!

Ακολουθεί όλο το κείμενο της ανακοίνωσης της ΕΕ:

Απαιτούμε γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση το καταστατικό της, και όχι «συνέδριο» – παρωδία με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού! Για ακόμα μια φορά, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ επιβεβαίωσε τον αντεργατικό της ρόλο. Ανακοίνωσε συνέδριο παρωδία για τις 25 Φλεβάρη! Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες.

Η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη! Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος! Εδώ και τώρα γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία! Κανένα συνδικάτο της χώρας να μη νομιμοποιήσει συνέδρια με ΜΑΤ και κρατική βία! Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει σε διευκολυντική Στάση Εργασίας την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Καβούρι, στο ξενοδοχείο «Απόλλων» όπου εξαγγέλθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο – παρωδία της ΓΣΕΕ».

Αντίστοιχη στάση κρατούν μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις, που δεν έχουν ως σημείο αναφοράς το ΠΑΜΕ, κάτι που δείχνει τόσο την πολιτική απομόνωση της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ, που δεν τηρεί ούτε καν τα προσχήματα στη στήριξη της κυβέρνησης, όσο και τις πλαστές πλειοψηφίες που οδηγούν σταθερά στην ανάδειξη των ίδιων εργατοπατέρων στη διοίκηση της Συνομοσπονδίας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: