Άγρια ρατσιστική επίθεση σε Δανό τουρίστα αφγανικής καταγωγής – Ολιγωρία των ελληνικών αρχών καταγγέλλει το θύμα

Μετά τον ανηλεή ξυλοδαρμό από ακροδεξιούς, ο άνδρας κατηγορεί πως ήλθε αντιμέτωπος με διακρίσεις από την αστυνομία και το προσωπικό του νοσοκομείου λόγω της καταγωγής του.

Βίαιη επίθεση με θύμα τον ίδιο και δύο φίλους του έξω από μπαρ καταγγέλλει πως δέχθηκε στη χώρα μας ο 28χρονος  Αχμάντ Ουαλίντ Ρασίντι, Δανός αφγανικής καταγωγής, με δράστες ομάδα ακροδεξιών. Μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “The National” των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τόνισε πως αν και έχει έχει δεχτεί λεκτική βία στα 20 χρόνια που βρίσκεται στην Ευρώπη, έχοντας χάσει τον πατέρα και τον αδερφό του στη διάρκεια του πολέμου στο Αφγανιστάν, είναι πρώτη φορά που του ασκείται φυσική βία.

Ο άντρας βρέθηκε με σπασμένη μύτη και πιθανή εγκεφαλική βλάβη μετά την επίθεση, ενώ εξακολουθεί να έχει προβλήματα και μετά την επιστροφή του στη Δανία, ανάμεσά τους διαταραχές στην ακοή και την ισορροπία, καθώς και το ότι έχει σπάσει ένα σημείο του κρανίου πάνω από το μάτι του. Οι δύο πρόσφυγες φίλοι του, που επίσης δέχθηκαν την επίθεση των φασιστοειδών υπέστησαν κατάγματα στο σαγόνι.

 

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί, πάντα σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο Αχμάντ, ότι οι τρεις τραυματισμένοι άνδρες αντιμετωπίστηκαν με αρνητικό τρόπο από την ελληνική αστυνομία, αλλά και το προσωπικό του νοσοκομείου, λόγω της καταγωγής τους. «Το χειρότερο είναι ότι έχασα το πόδι μου από ισλαμιστές στη χώρα μου και τώρα χάνω την ακοή και την ισορροπία μου από ρατσιστές. Το σώμα μου έχει πληρώσει διπλά για προβλήματα μέσα στα οποία έχω γεννηθεί», ανέφερε στη μαρτυρία του ο νεαρός άνδρας, προσθέτοντας πως “Η επίθεση ήταν βίαιη και οδυνηρή, όμως ο μεγαλύτερος πόνος και ο μεγαλύτερος προβληματισμός είναι οι διακρίσεις που ακολούθησαν από τις ελληνικές αρχές”.

Με πληροφορίες από topontiki.gr

 

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: