Άγρια επίθεση σε διαδηλωτές – προστασία σε Χρυσαυγίτες από τα ΜΑΤ στην παρέλαση της Καλλιθέας (ΦΩΤΟ – VIDEO)

Ανοιγμένα κεφάλια εργαζομένων που αντιδρούσαν στην κατάθεση στεφάνου από κουκουλοφόρους φασίστες άφησε πίσω της η επέμβαση των “εκδημοκρατισμένων” ΜΑΤ της Γεροβασίλη, με το δήμαρχο της πόλης να επικροτεί τη στάση της αστυνομίας.

Ολοένα και πιο ευρύ γίνεται το προοδευτικό μέτωπο της κυβέρνησης, το οποίο φαίνεται να περιλαμβάνει ακόμα και την προστασία χρυσαυγιτών από την οργή του λαού που δε θέλει να τους βλέπει να αμαυρώνουν το δημόσιο χώρο και δη σε μέρες εθνικών επετείων.

Σε ό,τι αφορά την Καλλιθέα ειδικότερα, είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό πως οι φασίστες προσπαθούν να επιβάλουν την παρουσία τους διαρκώς, εκμεταλλευόμενοι και την ευμενή στάση της δημοτικής αρχής απέναντί τους, Στην περασμένη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου είχαν ήδη επιχειρήσει να κάνου το φασιστικό τους σόου, μόνο που λογάριασαν χωρίς την αντίδραση των κομμουνιστών, που έτρεψαν σε φυγή τα φασιστοειδή.

Προφανώς οι χρυσαυγίτες δεν το έβαλαν κάτω, προαναγγέλλοντας, χάρη πάντα και στην ανοχή του δήμου, την παρουσία τους στο σημερινό εορτασμό. Ήδη εδώ και μέρες η ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Νέας Σμύρνης – Μοσχάτου καλούσε σε αντιφασιστική συγκέντρωση για να αποτρέψει την καπηλεία της παρέλασης από τη Χρυσή Αυγή:

«Οι κάτοικοι της Καλλιθέας, οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί θα βρεθούμε για άλλη μια φορά απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα καπηλείας της ιστορικής μνήμης από τους νεοναζί με όποιο πρόσωπο κι αν εμφανίζονται, για να προστατέψουμε τους μαθητές από τη ρητορική της βίας, του ρατσισμού και του μίσους. Με τη συλλογική μας δράση δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στις φασιστικές ιδέες, το ναζισμό και τις πρακτικές του, με την οργάνωση της κοινωνικής αλληλεγγύης κρατάμε άσβηστο το όραμα της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ισότητας.

Καλούμε την κοινωνία της Καλλιθέας, με τη μαζική μας συμμετοχή τη μέρα της παρέλασης να περιφρουρήσουμε το αληθινό νόημα της επετείου και να ματαιώσουμε τους σχεδιασμούς της Χρυσής Αυγής να εδραιώσει την παρουσία της στην περιοχή μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25ΗΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ»

Παρούσα και η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, μετά από κάλεσμα σωματείων και άλλων φορέων της πόλης ενάντια στην παρουσία της εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ στην παρέλαση.

Αυτή τη φορά όμως, οι φασίστες έχαιραν απροκάλυπτα υψηλής προστασίας. Οι δυνάμεις καταστολής του Σύριζα συνόδευσαν τους χρυσαυγίτες, κάποιοι από αυτούς με κουκούλες, την ώρα που κατέθεταν στεφάνι, ενώ σήκωναν πανό μαγαρίζοντας το σύνθημα του Κολοκοτρώνη “Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους”.

Τότε οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να αποτρέψουν αυτή την πράξη βεβήλωσης, για να δεχτούν τη βάρβαρη επίθεση των αριστερών ΜΑΤ με γκλομπ, χημικά και κρότου – λάμψης, προκαλώντας τραυματισμούς σε εργαζόμενους, εκπρόσωπους σωματείων και φορέων της πόλης.

Προκλητικά υπέρ των φασιστών ήταν για άλλη μια φορά η στάση του δημάρχου, που αγνόησε την παρουσία κουκουλοφόρων και επικρότησε την αστυνομία που  «πρέπει να κάνει τη δουλειά της», δηλαδή να προστατεύει τη ΧΑ και να δέρνει όσους αντιδρούν.

Την απαράδεκτη στάση της αστυνομίας και τις ευθύνες κυβέρνησης και δημοτικής αρχής για την άγρια καταστολή κατήγγειλε ο Γιάννης Βακαλόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας της Λαϊκής Συσπείρωσης, που βρισκόταν κι εκείνος στην κινητοποίηση.

Mε πληροφορίες και οπτικό υλικό από 902.gr, dromografos, Alex Castritis

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: