Αυτόπτης μάρτυρας: Το σκηνικό ήταν πολεμικό – φώναζαν “Καλό ψόφο”

Κουβαλούσαμε αναίσθητα άτομα μέσα στις κουβέρτες και όσο μας έβλεπαν έκαναν πλάκα και φώναζαν “Καλό ψόφο”, “Αιωνία η μνήμη”.

Αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στο σημείο περιγράφει στο News 24/7 την κατάσταση που επικρατούσε στην πλατεία Σαπφούς.

Ο ίδιος επιθυμεί να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

“Πήγα στην πλατεία όταν άκουσα την πολλή φασαρία. Εκτοξεύονταν πάρα πολλές κροτίδες και φωτοβολίδες. Δεν ήταν μόνο οι 30-40 γραφικοί που έχουν εμφανιστεί στη Λέσβο και συνήθως προκαλούν. Ήταν σαφώς περισσότεροι και ήταν αποφασισμένοι. Ήταν πιο τρομακτική η κατάσταση από όλα τα προηγούμενα που είχαμε δει στο νησί αυτά τα χρόνια.

Ήταν όλοι οι γνωστοί ταγμένοι ακροδεξιοί της κοινωνίας της Λέσβου και μαζί τους ήταν και κόσμος που άγεται και φέρεται. Άνθρωποι που ακολουθούν τη μάζα. Πετούσαν ότι είχαν μέσα σε έναν χώρο 40 τετραγωνικών που είχαν μαζευτεί όλοι οι πρόσφυγες. Φωτοβολίδες, καπνογόνα, κροτίδες. Γύρω ήταν δύο σειρές ΜΑΤ και απ’έξω οι ακροδεξιοί έβριζαν και φώναζαν “Πάμε να τους κάψουμε”. Το σκηνικό ήταν πολεμικό. Τεταμένο. Φαίνονταν εντελώς αποφασισμένοι να το πάνε μέχρι το τέρμα.

Παίρναμε τους τραυματίες και τους πηγαίναμε μαζί με γιατρούς στα στενά να τους προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες. Αρκετοί από τους μετανάστες είχαν πάθει κρίση πανικού. Δεν μπορούσαν να πάρουν ανάσα και λόγω των δακρυγόνων. Τα ασθενοφόρα δεν μπορούσαν να πλησιάσουν, οπότε για να τους μεταφέρουμε περνούσαμε ανάμεσα από τους ακροδεξιούς. Κουβαλούσαμε αναίσθητα άτομα μέσα στις κουβέρτες και όσο μας έβλεπαν έκαναν πλάκα και φώναζαν “Καλό ψόφο”, “Αιωνία η μνήμη”.

Ήταν τρια ασθενοφόρα που έκαναν συνεχώς δρομολόγια. Εγώ μετέφερα 6-7 άτομα. Οι τραυματίες ήταν χτυπημένοι και στα κεφάλια, γιατί είχαν δεχτεί πέτρες από ψηλά. Παιδιά έκλαιγαν”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: