Αυτόματο πότισμα αποκτά η Πηγάδα του Μελιγάλα στη Μεσσηνία

Εργασίες ευπρεπισμού και συντήρησης ξεκίνησε ο δήμος Οιχαλίας στο χώρο, ώστε το Σεπτέμβρη να είναι πανέτοιμος να υποδεχτεί τα ορφανά του Παπαδόγγονα με ανανεωμένη όψη.

Επιστροφή στην κανονικότητα σημαίνει και επανέναρξη των εργασιών συντήρησης και ανάδειξης της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς ενός τόπου. Όπως η Πηγάδα του Μελιγαλά στο νομό Μεσσηνίας, που αναβαθμίζεται με πρωτοβουλία της δημάρχου Οιχαλίας Παναγιώτας Γεωργακοπούλου, η οποία σήμανε πριν λίγες μέρες την έναρξη των εργασιών “ευπρεπισμού και συντήρησης”.

Οι εργασίες αυτές περιλαμβάνουν κοπή χόρτων, κλάδεμα θάμνων, καθαρισμό, υδροσπορά, αλλά κυρίως αντικατάσταση των κατεστραμμένων λάστιχων ποτίσματος με σύστημα αυτόματου ποτίσματος. Η ανάδειξη της Πηγάδας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, σημαίνει πως “πλέον το μνημείο αυτό θα έχει τον ευπρεπισμό που αρμόζει σε έναν τέτοιο χώρο. Η δημοτική αρχή υλοποιεί ένα πάγιο αίτημα των συγγενών των θυμάτων, κατοίκων της περιοχής, και ταυτόχρονα δίνει την αρμόζουσα σημασία που επιβάλλεται σε τέτοιους χώρους, τιμώντας τους νεκρούς.”

Επιτέλους οι απόγονοι και νοσταλγοί των ταγματασφαλιτών που βρέθηκαν – σε μια σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα περίπτωση – ακριβώς εκεί που τους άξιζε, θα έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν σέλφι και πύρινους εθνικόφρονες λόγους τον επόμενο Σεπτέμβρη σε ένα καλλωπισμένο μνημείο. Δικαιολογημένα πια θα μπορούν να ευχηθούν να είναι ελαφρύ το γκαζόν που θα τους σκεπάζει. Μια ακόμα καλύτερη ιδέα θα ήταν να υποβληθεί αίτημα για υπαγωγή της Πηγάδας στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Ένα τέτοιο μέτρο θα επέτρεπε εξάλλου την άμεση χρηματοδότηση ενός έργου πνοής με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, όπως θα ήταν η – ιστορικά αναγκαία – εκβάθυνση της Πηγάδας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: