Αυτοκτόνησε γιατί θα τον απέλυαν – Επιχείρηση ξεπλύματος των ευθυνών της εταιρίας για τον 60χρονο νεκρό εργάτη

Η εργολαβική εταιρία απέλυσε τον 60χρονο εργάτη, οδηγώντας τον στην απελπισία και το απονενοημένο διάβημα, έδωσε εντολή να γίνουν κανονικά οι εργασίες παρά τον παγετό, και εκ των υστέρων έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της, για να συγκαλύψει τις ευθύνες της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της σελίδας Filathlos.gr, η ιατροδικαστική έκθεση ανατρέπει την εκδοχή του “εργατικού ατυχήματος” και κάνει λόγο για απονενοημένο διάβημα του 60χρονου εργάτη.

Ο τελευταίος είχε ενημερωθεί από την εργολαβική εταιρία πως η σύμβασή του θα διακοπτόταν, κάτι που σε απλά ελληνικά σημαίνει: απόλυση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πήγε για τελευταία φορά στο εργοτάξιο, λέγοντας πως θέλει να αποχαιρετήσει τους συναδέλφους του, ανέβηκε στον πυλώνα και έπεσε στο κενό. Στην κλειστή παλάμη του, βρέθηκε σημείωμα στο οποίο εξηγούσε τα αίτια της πράξης του.

Περιμένοντας την επιβεβαίωση του παραπάνω ρεπορτάζ, αλλά και σχετική ανακοίνωση από το Συνδικάτων των Οικοδόμων, μπορούμε να σταθούμε σε δύο σημεία.

Ακόμα κι αν επιβεβαιωθεί η εκδοχή της αυτοκτονίας, η ουσία της υπόθεσης παραμένει η ίδια: εργοδοτικό έγκλημα! Και τίποτα δεν πρόκειται να ξεπλύνει τις εγκληματικές ευθύνες της.

Η εργολαβική εταιρία ώθησε τον 60χρονο εργάτη στην αυτοκτονία με την απόλυσή του.

Η εργολαβική εταιρία είναι επίσης αυτή που, όπως αποδείχτηκε, είχε δώσει εντολή να γίνουν κανονικά εργασίες στο εργοτάξιο, για να τηρηθούν οι ασφυκτικές προθεσμίες για την παράδοση του έργου στο Μελισσανίδη, παρά τον παγετό και τις απαγορευτικές καιρικές συνθήκες. Είπε μάλιστα ψέματα, προσπαθώντας να συγκαλύψει τις ευθύνες της, και εκβίασε τους εργαζόμενους για να δώσουν ψευδείς καταθέσεις.

Φαίνονται επίσης κι οι διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων, που αφήνουν ανεξέλεγκτες κι ατιμώρητες τις επιχειρήσεις για τα σύγχρονα κάτεργα, ενώ έχουν διαμορφώσει το νομικό πλαίσιο που ανεβάζει τα όρια εργασίας κι υποχρεώνει 60χρονους οικοδόμους να παλεύουν στα γιαπιά για τη βιοπάλη, σε επικίνδυνες εργασείς υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες.

Για ό,τι νεότερο προκύψει, θα επανέλθουμε με σχετική ενημέρωση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: