Άχαστο σερί για το δήμαρχο Νέας Σμύρνης – Τις πορείες ενοχοποιεί εμμέσως πλην σαφώς για την αύξηση των κρουσμάτων στο Δήμο

Μετά την “καταδίκη της βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται” ο δήμος της Νέας Σμύρνης δίνει ρεσιτάλ προπαγάνδας με ένα συνδυασμό δημιουργικής λογιστικής και σκόπιμων ασαφειών.

Δυο εβδομάδες αφότου ο δήμος Νέας Σμύρνης έκανε το θαύμα του, με τη διαβόητη πια δήλωση ίσων αποστάσεων από τους θύτες και τα θύματα της αστυνομικής βίας στην πλατεία της πόλης, το επικοινωνιακό του επιτελείου επανέρχεται δυναμικά, αναπαράγοντας τη γνωστή κυβερνητική προπαγάνδα για οφειλόμενη στις πορείες αύξηση των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, στην επίσημη σελίδα του δήμου στο facebook αναφέρεται ότι:

“Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στην πόλη μας τις τελευταίες ημέρες. Την προηγούμενη Δευτέρα και σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, τα κρούσματα στην πόλη μας ανέρχονταν σε 138, από τα οποία τα 39 νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο και τα 99 κατ’ οίκον. Σήμερα, η ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία αναφέρει 176 κρούσματα από τα οποία τα 45 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και τα 131 κατ’ οίκον. Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες μας: να μην συνωστίζονται στο Άλσος, τα πάρκα και τις πλατείες, να κρατούν αποστάσεις δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον και να φορούν μάσκα”.

Aς ξεκινήσουμε κατ’αρχάς από τα προβαλλόμενα νούμερα, που μοιάζουν περισσότερο με αποτέλεσμα δημιουργικής λογιστικής. Σημειώνεται λοιπόν ότι κατά την Πολιτική Προστασία, τα κρούσματα από 138 την προηγούμενη Δευτέρα ανέρχονταν σε 138, για να ανέβουν εν συνεχεία σε 176 κατά τη χθεσινή ενημέρωση. Μόνο που στη χθεσινή ενημέρωση, συνολικά για το Νότιο Τομέα Αθηνών, όπου υπάγεται η Νέα Σμύρνη, αναφέρονται για όλους τους δήμους που τον αποτελούν 102 κρούσματα. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι πρόκειται αθροιστικά για κρούσματα του τελευταίου διαστήματος – σε έναν δήμο τουλάχιστον 73.000 κατοίκων βάσει τελευταίας απογραφής -, ωστόσο η πονηρή και σκόπιμη διατύπωση της ανάρτησης, αφήνει να εννοηθεί ότι πρόκειται για ημερήσια αύξηση.

Σαφέστατα η Νέα Σμύρνη δεν παρουσιάζει καμία σημαντική διαφοροποίηση από άλλους δήμους της Αττικής και των Αθηνών ειδικότερα, που εδώ και εβδομάδες βρίσκονται σε συνεχή αύξηση. Κυρίως όμως, δεν έχει απόκλιση από άλλες περιοχές που παρουσιάζουν απότομη αύξηση τις τελευταίες μέρες, όπως η Πέλλα, η Κοζάνη, το Κιλκίς και τα Γρεβενά, εκτός κι αν υποθέσουμε ότι έγιναν εκεί μαζικές πορείες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Σε κάθε περίπτωση, η μετάδοση σε πορείες -με τη χρήση μάσκας ειδικότερα – έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι ελάχιστα ως καθόλου δε συμμετέχει στη διασπορά του κορονοϊού, κάτι το οποίο ήταν σαφές από πέρσι μετά τις μαζικότατες πορείες για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ σε όλα τα μητροπολιτικά κέντρα των ΗΠΑ, αλλά και το οποίο ομολόγησαν σε ό,τι αφορά τη χώρα μας επιστήμονες κάθε άλλο παρά εχθρικοί προς την κυβέρνηση, όπως η Μίνα Γκάγκα σχετικά με την πολυσυζητημένη τότε συγκέντρωση στο Εφετείο τον Οκτώβρη.

Όλα αυτά βέβαια δε μειώνουν τον κόπο που κατέβαλε ο δήμαρχος στην απολογητική της κυβέρνησης, σε βαθμό που να αναρωτιόμαστε αν αποτελεί την ιδανική λύση για το πόστο του κυβερνητικού εκπροσώπου, που τόσες απρόοπτες περιπέτειες κι εναλλαγές έχει γνωρίσει το τελευταίο διάστημα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: