«Θέματα Παιδείας» – New Star: «Οκτωβριανή Επανάσταση και Παιδεία» στην Αλκυονίδα

Τα «Θέματα Παιδείας» και η New Star διοργανώνουν την εκδήλωση «Οκτωβριανή Επανάσταση και Παιδεία», την Πέμπτη 25 του Μάη, στις 8 το βράδυ, στον κινηματογράφο Αλκυονίς new star art cinema (Ιουλιανού 42, Πλ. Βικτωρίας). Θα ακολουθήσει προβολή ταινίας.

Τα «Θέματα Παιδείας» και η New Star  διοργανώνουν την εκδήλωση «Οκτωβριανή Επανάσταση και Παιδεία», την Πέμπτη 25 του Μάη, στις 8 το βράδυ, στον κινηματογράφο Αλκυονίς new star art cinema (Ιουλιανού 42, Πλ. Βικτωρίας).

Εισηγητής ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΙΛΑΚΟΣ, Διδάκτωρ φιλοσοφίας, Συντακτική επιτροπή περιοδικού ΘEΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕIΑΣ.

image description

Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΖΩΗ» του Νικολάι Εκκ, ένα διαμάντι της σοβιετικής κινηματογραφίας, μια αληθινή ιστορία βασισμένη στο βιβλίο του Αντόν Μακαρένκο «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΟΙΗΜΑ».

«Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΖΩΗ» του Νικολάι Εκκ

H πρώτη σοβιετική ομιλούσα ταινία. H παιδαγωγική εποποιία που έλαβε χώρα στην ΕΣΣΔ με επίκεντρο την προστασία και μόρφωση των παιδιών του δρόμου. Ο ΝΙΚΟΛΑΙ ΕΚΚ ο δημιουργός που χάρισε στην Σοβιετική Ένωση την πρώτη ομιλούσα ταινία, «Ο δρόμος στην ζωή» (1931).

Πρωτοπόρος, ο σπουδαίος παιδαγωγός, Αντόν Μακάρενκο, ο οποίος θεωρείται από την UNESCO ως ένας από τους επιστήμονες που καθόρισαν την παιδαγωγική του 20ού αιώνα. Το 1921 ο Μακάρενκο δημιουργεί την πρώτη παιδική κολεκτίβα, της δίνει το όνομα του Γκόρκι – ο οποίος επίσης μεγάλωσε στον δρόμο – και βάζει σε εφαρμογή τις απόψεις του. Το βιβλίο του, το διάσημο «Παιδαγωγικό Ποίημα» αποτελεί την «Βίβλο» της σύγχρονης παιδαγωγικής αντίληψης. Στα χέρια του Μακάρενκο, οι μικροί ποινικοί «μεταμορφώνονται» σε πραγματικά χειραφετημένους, ουσιαστικά και τυπικά μορφωμένους ανθρώπους.

Είσοδος δωρεάν

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: