Συνεχίζονται τα δωρεάν μαθήματα Πολιτικής Οικονομίας στον Τερψηχώρο στη Δραπετσώνα

Μετά τη μαζική προσέλευση που είχε το πρώτο εισαγωγικό μάθημα για τα κοινωνικά συστήματα, η συνέχεια δίνεται την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα, με το δεύτερο μάθημα για την εμπορευματική παραγωγή, τις αντιφάσεις της και την έννοια της αξίας.

Θέλετε να μάθετε γιατί υπάρχει ανεργία, γιατί κλείνουν οι επιχειρήσεις, πέφτουν οι μισθοί; Τι σημαίνει ανάπτυξη και γιατί υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί; Γιατί σε τελική ανάλυση “στη Δραπετσώνα πια δεν έχουμε ζωή;”.

Το κλειδί για όλα αυτά είναι η μαρξιστική Πολιτική Οικονομία, η αξεπέραστη κριτική στο καπιταλιστικό σύστημα, τον εκμεταλλευτικό του χαρακτήρα και τις αντιφάσεις του. Και σε αντίθεση με το στερεότυπο που θεωρεί το Κεφάλαιο μυστικό που κατέχουν λίγοι και εκλεκτοί, ο εργατόκοσμος της Δραπετσώνας (και όχι μόνο) διοργανώνει στο δικό του χώρο, τον Τερψηχώρο, δωρεάν μαθήματα-σεμινάρια Πολιτικής Οικονομίας.

Μετά τη μαζική προσέλευση που είχε το πρώτο εισαγωγικό μάθημα για τα κοινωνικά συστήματα, η συνέχεια δίνεται την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα, με το δεύτερο μάθημα για την εμπορευματική παραγωγή, τις αντιφάσεις της και την έννοια της αξίας, με εισηγητή τον οικονομολόγο Γιάννη Βεντούρα.

Τα γραφεία του Τερψηχώρου βρίσκονται στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 99. Δηλώσεις συμμετοχής -που είναι εντελώς δωρεάν- μπορούν να γίνουν στο τηλέφωνο 6978603372.

Όσοι ήθελαν αλλά δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στο πρώτο μάθημα, μπορούν να παρακολουθήσουν το παρακάτω βίντεο που καταγράφει εκτενή αποσπάσματα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: