«Στρατηγού Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα»: 2 τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Κάραλης

Στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Κάραλης η παράσταση «Στρατηγού Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα», σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου για 2 τελευταίες παραστάσεις, τις Κυριακές 21 και 28 του Μάη, στις 8 το βράδυ. Ο λόγος του Μακρυγιάννη, για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή.

Στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Κάραλης η παράσταση «Στρατηγού Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα», σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου για 2 τελευταίες παραστάσεις, τις Κυριακές 21 και 28 του Μάη, στις 8 το βράδυ. Ο λόγος του Μακρυγιάννη, για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή.

Με αφορμή τα 150 χρόνια από τον θάνατο του Στρατηγού Μακρυγιάννη, η παράσταση παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος τον Οκτώβρη.  Η παράσταση παρουσιάστηκε επίσης με επιτυχία στην Αθήνα, την Πάτρα αλλά και στη γενέτειρα του ήρωα, το Κροκύλειο Φωκίδος.

«Καταπέλτης ο λόγος του Μακρυγιάννη για τη σύγχρονη διανοουμενίστικη «ελίτ» που ανερυθρίαστα βαφτίζει «παρωχημένες εμμονές» τα όσια και τα ιερά του. Που, μεθυσμένη από τα υποσχόμενα κέρδη του εθνικού ξεπουλήματος, απαξιώνει την αγάπη και την αγωνία του σημερινού Έλληνα για το τι θα απογίνουν όλα αυτά, που «γι’ αυτά πολεμήσαμε». Καταπέλτης και για την αδικία που βλέπει να γίνεται σ’ όλους τους παλιούς ήρωες, τους επιζήσαντες του Αγώνα -μαζί και στον ίδιο- από το νέο κράτος της βαυαροκρατούμενης, πλέον, Ελλάδας. Με μένος απέναντι στους δουλοπρεπείς Έλληνες πολιτικούς της εποχής του, που ξεπουλάνε όσα κέρδισαν με αίμα οι παλιοί αγωνιστές. Έζησε την άκρα αχαριστία και είχε τέλος πικρό, με τα μόνα παράσημα που θα του απονείμει η αγαπημένη του πατρίδα να είναι μια καταδίκη εις θάνατον και μερικές αγιάτρευτες πληγές, που θα τον στείλουν στον τάφο στα 67 του χρόνια. Ο αγράμματος γιος βοσκών της Ρούμελης δίνει ένα συγκλονιστικό μάθημα ιστορίας», σημειώνει ο σκηνοθέτης Θανάσης Σαράντος.

Την Κυριακή 21 του Μάη, μετά από την παράσταση (που ξεκινά στις 8:00 μμ), ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης θα συζητήσει για τα Απομνημονεύματα με τους συντελεστές και το κοινό. Το κοινό παρακαλείται για την έγκαιρη κράτηση θέσεων στο τηλ. του θεάτρου: 210-3425.637.

Κράτηση θέσεων: Στο ταμείο του Θεάτρου Βαφείο -Λάκης Καραλής (τηλ: 210-3425.637), Αγ. Όρους 16 & Κων/πόλεως 115, Μετρό Κεραμεικού, 104 47 Βοτανικός, και ηλεκτρονικά από την ticketservices.gr (τηλ. 210-7234.567)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σκηνοθεσία – Διασκευή – Ερμηνεία – Φωτισμοί: Θανάσης Σαράντος // Μουσικός επί σκηνής: Σύλβια Κουτρούλη (παίζει Νέυ, ταμπουρά και πολίτικο λαούτο) // Σκηνική επιμέλεια: Σάββας Σουρμελίδης // Επεξεργασία video με τις εικόνες μαχών του Παναγιώτη Ζωγράφου: Γιώργος Φουκαράκης // Βίντεο: Θανάσης Σαράντος // Μοντάζ: Ιωάννα Σπηλιοπούλου // Φωτογραφίες: Ορφέας Εμιρζάς, Τάσος Θώμογλου // Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου «Ηθικόν Ακμαιότατον»

Διάρκεια: 65 λεπτά (χωρίς διάλειμμα) // Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 13 €, μειωμένο 8 €, ατέλειες και άνεργοι 5€, Προπώληση: 10 € // Θέατρο «Βαφείο-Λάκης Καραλής», τηλ.: 210-3425.637

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: