Στους πλημμυροπαθείς της Εύβοιας τα έσοδα των κουπονιών από το 46ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Χαλκίδα

“Αποτελέσματα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού μπορεί να δώσει η λαϊκή κινητοποίηση και διεκδίκηση και το ΚΚΕ και η ΚΝΕ πρωτοστατούν σε αυτή. “

Σε μια πράξη έμπρακτης αλληλεγγύης προχωρούν για μια ακόμα φορά οι διοργανωτές του 46ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητή, καθώς τα έσοδα από τα κουπόνια ενίσχυσης θα διατεθούν για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πρόσφατες φονικές πλημμύρες σε μια σειρά περιοχές της Εύβοιας.

Όπως σημειώνεται και στα φυλλάδια για το φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα στις 12 Σεπτέμβρη:

Για μια ακόμη φορά φέτος η πολύπαθη Εύβοια βρέθηκε στο έλεος φυσικών καταστροφών, που στοίχισαν μάλιστα σε ανθρώπινες ζωές. Οι πλημμύρες πλήττουν για πολλοστή φορά περιοχές της Εύβοιας που εδώ και χρόνια “φωνάζουν” για την έλλειψη αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων. Απέναντι όμως σε αυτή την αναγκαιότητα είναι εξίσου εκκωφαντική η απραξία και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών. Οι κυβερνήσεις και όλοι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, ενώ γνωρίζουν με λεπτομέρειες την όξυνση του προβλήματος και τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, υλοποιούν έργα και υποδομές με κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Αυτή η πολιτική είναι που οδηγεί εν έτει 2020 να χάνονται ζωές και οι λαϊκές οικογένειες να βλέπουν τις περιουσίες και τους κόπους τους να χάνονται. Αποτελέσματα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού μπορεί να δώσει η λαϊκή κινητοποίηση και διεκδίκηση και το ΚΚΕ και η ΚΝΕ πρωτοστατούν σε αυτή. Η ΚΝΕ εκφράζει και έμπρακτα την αλληλεγγύη της στους πλημμυροπαθείς μαθητές, διαθέτοντας τα έσοδα από την κάρτα ενίσχυσης του φεστιβάλ για την υλική ενίσχυσή τους.

Η έναρξη του φεστιβάλ είναι στις 20.00 στο Πάρκο Δέλτα και θα τηρηθούν όλα τα ήδη ανακοινωθέντα μέτρα ασφαλείας και αποστάσεων για την αποφυγή του συνωστισμού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικό αφηγηματικό αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο, ροκ συναυλία με το μαθητικό συγκρότημα FIREFLY, ομιλία με το Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στις 21.30 καθώς και συναυλία με τραγούδια από τη λαϊκή παράδοση με τους “Μαντάρα”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: