Παρουσίαση στο κτίριο του ΕΑΤ-ΕΣΑ: «Φύλλο Πορείας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, η στρατιωτική θητεία και οι νέοι»

Μια έκδοση κειμένων που αναλύει την εξέλιξη των κοινωνιών, τις αλλαγές στη διάρκεια της Ιστορίας, τη δημιουργία του κράτους, των κατασταλτικών μηχανισμών του, την περίοδο του Μεσοπολέμου, τα πραξικοπήματα, τη φασιστική κατοχή, τις μεταπολεμικές δεκαετίες και το ρόλο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΑΤ-ΕΣΑ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ
ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ. ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ

Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου στις 20:00, οι εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή και η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS παρουσιάζουν την έκδοση «Φύλλο Πορείας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, η στρατιωτική θητεία και οι νέοι». Μια έκδοση κειμένων που αναλύει την εξέλιξη των κοινωνιών, τις αλλαγές στη διάρκεια της Ιστορίας, τη δημιουργία του κράτους, των κατασταλτικών μηχανισμών του, την περίοδο του Μεσοπολέμου, τα πραξικοπήματα, τη φασιστική κατοχή, τις μεταπολεμικές δεκαετίες και το ρόλο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πρώην κτήριο του ΕΑΤ-ΕΣΑ (Πάρκο Ελευθερίας, στάση του μετρό Μέγαρο Μουσικής).

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Θα ακολουθήσουν σύντομες παρεμβάσεις από τους:

Δημήτρη Ξεκαλάκη, υπεύθυνος της Σύγχρονης Εποχής.
Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ, αντισυνταγματάρχης ε.α.
Άγγελος Βρεττός, δικηγόρος, υπεύθυνος της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τα δικαιώματα των στρατευμένων νέων.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η πείρα έχει δείξει ότι κάθε νέος που ετοιμάζεται να υπηρετήσει τη θητεία του θέλει να γνωρίζει για το μηχανισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Επιπλέον, η θητεία έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αποτελεί μια διαδικασία που αλλάζει τη ζωή και την καθημερινότητα του νέου στρατεύσιμου. Ωστόσο, είναι μια διαδικασία στην οποία ο νέος πρέπει να κρατήσει και να διατηρήσει την ίδια αγωνιστική στάση που είχε και στον εργασιακό του χώρο, στη σχολή του, στη γειτονιά του, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του. Έτσι, ο νέος στρατευμένος πρέπει να έχει οδηγό του σε όλη τη διάρκεια της θητείας του ότι τα δικαιώματά του δε σταματάνε στην πύλη του στρατοπέδου και ότι πρέπει να διατηρήσει την προσωπική και κοινωνική του συγκρότηση. Και κυρίως, ότι πρέπει να κατανοήσει την αποστολή και τον προσανατολισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, την εμπλοκή τους στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που είναι σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή. Γι’ αυτό, η Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις

Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας προχώρησε στη δημοσίευση αυτής της έκδοσης, που είναι απαραίτητη σε κάθε στρατευμένο. Περιλαμβάνει θέματα σχετικά με την εξέλιξη των ανθρώπινων κοινωνιών, με τη δημιουργία των κατασταλτικών μηχανισμών, με τα πραξικοπήματα, τη φασιστική κατοχή, τις μεταπολεμικές δεκαετίες κ.ά. Επίσης περιλαμβάνει την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στη συνεστίαση της Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας που έγινε στις 2.2.2020, καθώς και Ερωτήσεις που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στη Βουλή το 2019 για τους στρατευμένους και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: