«Οι Σαντινίστας» το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ της Jenny Murray σε πρώτη προβολή από τη New Star

Μέσα από προσωπικές μαρτυρίες, το ντοκιμαντέρ αφηγείται τις ανέκδοτες ιστορίες των γυναικών που ανέλαβαν ηγετικό ρόλο στην Επανάσταση των Σαντινίστας στη Νικαράγουα το 1979, η οποία οδήγησε στην ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος.

Μπορούν οι μανάδες και «καλές κόρες» να πάρουν τα όπλα και την εξουσία για να ξαναγράψουν την ιστορία ενός έθνους; Μέσα από προσωπικές μαρτυρίες, το ντοκιμαντέρ αφηγείται τις ανέκδοτες ιστορίες των γυναικών που ανέλαβαν ηγετικό ρόλο στην Επανάσταση των Σαντινίστας στη Νικαράγουα το 1979, η οποία οδήγησε στην ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος.

Οι τολμηρές αυτές επαναστάτριες διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο και στην εμβληματική κοινωνική μεταρρύθμιση που ακολούθησε… μέχρι να περιθωριοποιηθούν ξανά από τους άνδρες συντρόφους-συναγωνιστές τους. Σήμερα, υπό πολιτικό καθεστώς ματαίωσης που προσπαθεί να τις αφανίσει από τα βιβλία της ιστορίας κι έχει πισωκυλήσει τη χώρα σε μια κουλτούρα βίαιου σεξισμού, οι λαμπρές Σαντινίστας μάχονται με άσβεστο πάθος για ισότητα και δικαιοσύνη, κάνοντας την επαναστατική τους φωνή να αντηχεί πιο επίκαιρη από ποτέ. Μ.Ν.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Jenny Murray

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Laura Tomaselli

ΜΟΥΣΙΚΗ: Matt Orenstein

ΜΟΝΤΑΖ: Jenny Murray, Daniel Gradilla, Elika Rezaee

ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ: Dora Maria Téllez, Sofia Montenegro, Daisy Zamora, Gioconda Belli, Monica Baltodano

Από 24/10 σε Α΄ Προβολή  – Διανομή New Star

Jenny Murray

Η Τζένι Μάρεϊ σπούδασε Λατινοαμερικάνικο Κινηματογράφο, Φιλοσοφία και Φωτογραφία. Σκηνοθέτησε τρεις ταινίες μικρού μήκους. Σπούδασε υποκριτική στο Lee Strasberg Institute, εργάστηκε ως βοηθός του Φλετς Μάρεϊ και ίδρυσε μια κινηματογραφική κολεκτίβα γυναικών στο Λος Άντζελες.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: